Vuokra-asunnot Turku

Tuomiokirkko ja Aurajokea.
Tuomiokirkko ja Aurajokea.

Turussa asuu noin 185000 asukasta. Turku ja sen naapurikunnat muodostavat 310 000 asukkaallaan Suomen kolmanneksi suurimman kaupunkikeskuksen.

Turusta löytyy vuokrakoteja eripuolilta kaupunkia erilaisiin tarpeisiin. Turun kaupungin omistama TVT Asunnot Oy hallinnoi 11000 huoneistoa ja heillä on valikoimissaan laadukkaita ja kohtuuhintaisia kerros-, rivi- ja pientaloja. Asunnot ovat arava- tai korkotukilainoitettuja ja vapaa-rahoitteisia.

Turun Ylioppilaskyläsäätiö on erikoistunut opiskelija-asuntoihin, joita heillä on tarjolla pienistä soluasunnoista isompiin perheasuntoihin. Asunnot ovat pääosin lähellä yliopistoa. Moni opiskelija asuu myös vähän kauempana opiskelupaikasta, koska suuri osa tarjolla olevista vuokra-asunnoista sijaitsee kävelymatkan päässä koulusta tai vaikkapa keskustasta.

Turusta löytyy paljon myös muita yksityisen sektorin vuokranantajia muun muassa Turun ja Kaarinan seurakuntayhtymä, jolla on omistuksessa noin 1000 vuokra-asuntoa. Myös yksityishenkilöillä ja asuntosijoittajilla on paljon vuokra-asuntoja Turussa.

Turun vuokra-asuntojen keskineliöhinta vaihtelee ARA-asuntojen 11,49 euron ja vapaa-rahoitteisten vuokra-asuntojen 12,67 euron välillä, jolloin koko kaupungin keskihinnaksi muodostuu 12,18 euroa neliöltä.

Turku on merkittävä opiskelijakaupunki ja kaupungissa asuu reilut 30000 opiskelijaa. Opiskelijat ovatkin iso osa Turun vuokra-asuntomarkkinoita.

Vuokra-asunnot kaupunginosittain

Keskusta

Google Maps: Turku+Kauppatori Turun keskusta

Turun keskusta muodostuu yhdeksästä eri kaupunginosasta, jotka jakautuvat keskustan läpi virtaavan Aurajoen molemmille puolille. Aurajoen itäpuolella ollessa olet ”täl pual jokke” ja vastaavasti länsipuolla ”tois pual jokke”. Turun keskusta ei tee poikkeusta, vaan se on erittäin suosittua asuinaluetta. Kaikki palvelut ovat lähellä ja keskustasta on lyhyt matka esimerkiksi eri oppilaitoksiin.

Keskustassa on tarjolla runsaasti vuokra-asuntoja. Turun ydinkeskustasta yksiön saa vuokrattu edullisimmillaan noin 450 euron kuukausivuokralla. Kalleimmista yksiöistä voi joutua maksamaan jopa reilusti yli 1000 euroa kuukaudessa, mutta asunto on silloin kalustettu.

Keskustakaksion saa vuokrattu 600-1500 euron kuukausivuokralla. Kalleimmat kodit ovat kalustettuja. Suurta hintahaitari selittää erot asuntojen koossa ja varustetasoissa. Kolmioissa hintaerot ovat myös kovat ja ne selittyvät kuten hintaerot kaksioissa. Edullisimpien kolmioiden kuukausivuokra on 700 euroa, kun taas kalleimmissa jopa 1700 euroa kuukaudelta.

Kupittaa

Google Maps: Turku+Kupittaa Kupittaan etäisyys keskustaan on noin 2km.

Itäisen Keskustan Kupittaa on suosittua asuinseutua. Vireä Kupittaa tarjoaa asukkailleen ja muille kaupunkilaisille paljon tekemistä pienellä alueella. Kupittaan kaupunginosasta löytyy muun muassa erinomaiset mahdollisuudet liikuntaan sen eri muodoissa. Kupittaan on sijainti on hyvä. Keskustaan on matkaa vain noin kaksi kilometriä ja läheisiin oppilaitoksiin matka on vielä lyhyempi. Moni opiskelija asuukin alueen vuokra-asunnoissa.

Kupittaalla yksiöiden kuukausivuokrat liikkuvat pääosin 600 eurossa ja siitä ylöspäin. Halvemmallakin voi yksiö Kupittaalta löytyä, mutta vapaita asuntoja ei lukukauden ja kouluvuoden aikana juurikaan Kupittaalla ole. Kaksioissa kuukausivuokrat vaihtelevat Kupittaalla 600-900 euron välillä. Myös kolmion hinnat vaihtelevat alueella reippaasti asunnon iästä ja kunnosta johtuen. Kolmioiden kuukausivuokrat alkavat noin 900 eurosta ja kohoavat reilusti yli 1000 euroon.

Nummi-Ylioppilaskylä

Google Maps: Turku+Ylioppilaskyl%C3%A4 Ylioppilaskylä sijaitsee noin 2,5km päässä keskustasta.

Ylioppilaskylä on osa Aurajoen rannalla sijaitsevaa Nummen kaupunginosaa. Ylioppilaskylän asunnot ovat matalia kerrostaloja, vaikka Nummi tunnetaan muuten vanhana puutaloalueena. Nummen alueelta löytyvät Turun yliopisto, Turun ammattikorkeakoulu, Åbo Akademi ja Turun Kauppakorkeakoulu. Ylioppilaskylän asukkaat ovatkin lähes poikkeuksetta opiskelijoita.

Alueelta saat vuokrattua yksiön edullisimmillaan alle 500 euron kuukausivuokraan ja kalleimmillaan noin 700 eurolla. Kaksioita on tarjolla vuokralle 600-800 euron kuukausihinnalla. Isompiakin vuokra-asuntoja on tarjolla ja kolmioiden osalta vuokrat alkavat reilusta 700 eurosta, nousten reilusti yli 1000 euroon. Neliöiden kuukausivuokrat alkavat noin 900 eurosta ja kuukausivuokra liikkuu keskimäärin reilussa 1000 eurossa.

Hirvensalo

Google Maps: Turku+Hirvensalo Hirvensalosta keskustaan on noin 8km.

Hirvensalon saari Turun edustalla on suosittua asuinseutua. Hirvensalossa on 14 kaupunginosaa, joissa asukkaita on yhteensä 11000. Hirvensalossa on monipuoliset harrastusmahdollisuudet. Hirvensalosta löytyy kauppoja ja muita palveluita. Keskustan palvelut ovat vain noin viiden kilometrin päässä.

Hirvensalossa vuokra-asuntoja on vähän tarjolla. Yksiön saa vuokrattua alkaen noin 500 eurolla. Hirvensalossa vuokrakaksioon pääsee käsiksi noin 600 euron kuukausihintaan. Kolmion kuukausivuokrat vaihtelevat 700-1000 euron välillä. Isompien asuntojen kuukausivuokrat alkavat noin 1000 eurosta ja voivat nousta jopa lähelle 2000 euroa, mutta silloin kyseessä on jo hyvin varusteltu ja iso asunto.

Varissuo

Google Maps: Turku+Varissuo Varissuon etäisyys keskustasta on noin 7km.

Varissuo sijaitsee 7 kilometrin päässä keskustasta Itäisessä Turussa. Varissuolta on hyvät yhteydet keskustaan ja matka taittuu alle puolentuntiin , vaikka tiheään tahtiin kulkevilla linja-autoilla. Asukasluvultaan Varissuo on Turun toiseksi suurin. Varissuolla asukkaita on yli 40 eri maasta.

Varissuolla on erinomaiset palvelut muun muassa terveyskeskus, peruskoulu ja lukio sekä kauppoja. Varissuolla on erinomaiset harrastusmahdollisuudet ja sieltä löytyy muun muassa jalkapallo- ja tenniskenttiä, sekä jäähalli, että kuntorata.

Varissuo on Turun edullisinta asunaluetta. Yksiöiden kuukausivuokrat Varissuolla liikkuvat noin 450 eurossa, jolla saa kodikseen noin 30 neliön asunnon. Kaksion vuokrat liikkuvat noin 600 eurossa kuukaudelta. Kaksion voi saada vuokrattua myös vielä edullisemmin. Kolmion saa vuokrattua Varissuolta noin 600-700 euron kuukausivuokralla.

Runosmäki

Google Maps: Turku+Runosm%C3%A4ki Runosmäki sijaitsee 5 kilometrin päässä keskustasta.

Runosmäessä asuu yli 10000 asukasta ja se onkin Turun suurin kaupunginosa asukasluvultaan. Runosmäen palvelut ovat huippuluokkaa. Runosmäestä löytyy muun muassa kirjasto, nuorisotalo, vanhainkoti, terveyskeskus ja kouluja. Keskustan palvelut ovat noin viiden kilometrin päässä.

Runosmäki on Varissuon tapaan Turun edullisimpia kaupunginosia. Runosmäessä yksiön saa vuokrattua noin 400-500 eurolla. Yksiöitä ei alueella ole kovin paljon tarjolla. Kaksioita on tarjolla selvästi enemmän ja kaksioiden kuukausivuokrat vaihtelevat 500-700 euron välillä. Kolmion saat vuokrattua Runosmäen kaupunginosasta 700-900 euron kuukausivuokralla. Isompia asuntoja on tarjolla rajoitetusti.

Hyvien yhteyksien varrella

Turku on kompakti kaupunki, jossa yhteydet pelaa hyvin. Turun seudun joukkoliikenne eli Föli huolehtii Turun kaupunkiseudun joukkoliikenteestä Turussa ja sen naapurikunnissa. Pidemmälle matkalle voit lähteä vaikka junalla, autolla, lentäen tai laivalla. Sanonta hyvien yhteyksien varrella sopii Turkuun erinomaisesti.

Turun saaristo ja Aurajoki

Turun saaristo ja sen 20000 saarta muodostavat ainutlaatuisen ja tutustumisen arvoisen kokonaisuuden. Parhaiten siitä pääset nauttimaan veneellä ja mukava tapa tutustua saaristoon onkin jokiristeily. Risteilyt lähtevät Turun keskustasta Aurajokea pitkin kohti Saaristomerta. Turun saarista tunnetuimpia ovat Ruissalo, Hirvensalo ja Kakskerta. Aurajoen rannoilla voit nauttia merellisestä tunnelmasta myös laivoilla, jotka ovat kahvila ja ravintolakäytössä.

Tekemistä ja nähtävää

Turussa riittää paljon nähtävää ja koettavaa. Turku sai kunnian olla Euroopan kulttuuripääkaupunki vuonna 2011. Turun nähtävyyksistä tunnetuimpia ovat Turun tuomiokirkko ja Turun linna.

Turussa järjestetään monia tapahtumia, jotka keräävät vuosittain kaupunkiin paljon vierailijoita. Kesäisin Turun musiikkifestivaalit Ruisrock ja Down by the Laituri houkuttelevat Turkuun kovan luokan artisteja ja yhtyeitä sekä runsaasti kansaa nauttimaan hyvästä musiikista ja tunnelmasta.

Turku tunnetaan myös urheilukaupunkina. Turussa löytyy erinomaiset puitteet eri lajien harrastamiseen kesäisin ja talvisin. Turku on niittänyt mainetta eritysesti palloilulajeissa ja moni suomalainen huippu on luonut pohjan urheilu-uralleen juuri Turussa.