Vuokra-asunnot Tampere

Vuokra-asuntoja Tampellassa
Vuokra-asuntoja Tampellassa

Tampere on yksi Suomen houkuttelevimmistä kaupungeista. Erinomaiset palvelut erinomaisella sijainnilla, monipuoliset koulutus- ja työmahdollisuudet sekä rento ilmapiiri ovat suosion taustalla.

Tampereella on asukkaita 223000 eli kolmanneksi eniten Suomen kaupungeista. Koko Tampereen seudulla asukkaita on noin 370000 ja se tekee koko seutukunnasta Helsingin jälkeen Suomen toiseksi suurimman kaupunkiseudun.

Tampere tunnetaan yliopistokaupunkina. Monipuolinen opiskelutarjonta on houkutellut ja houkuttelee myös jatkossa Tampereelle runsaasti opiskelijoita. Opiskelijat ovat merkittävät palanen Tampereen vuokra-asuntomarkkinoita.

Asuntojen vuokrat ovat suomen kalleimpiaVuokra-asuntojen hinnoissa Tampere on Suomen kalleimpia kaupunkeja pääkaupunkiseudun ja sen ympäristökuntien jälkeen. Myös Tampereen naapurikunnat Kangasala, Lempäälä, Pirkkala ja Ylöjärvi ovat hyötyneet Tampereen korkeammasta vuokratasosta ja vuokrat ovat lähentyneet toisiaan.

Tampereen vuokra-asuntotarjonta on erinomainen. Tarjolla on noin 53500 vuokra-asuntoa erilaisiin tarpeisiin eri puolilta kaupunkia. Vuokra-asunnoista noin 22900 on rakennettu valtion tuella eli ne ovat niin sanottuja ARA-asuntoja. Asukkaat näihin valitaan asuntotarpeen, tulojen ja varallisuuden perusteella. Uusia vuokra-asuntoja rakennetaan joka vuosi ja vuonna 2014 niitä valmistui reilut 500. Erityisesti opiskelijoille suunnattuja vuokra-asuntoja on Tampereella noin 8200.

Suurimpia vuokranantajia ovat muun muassa Tampereen kaupunki, Tampereen seurakuntayhtymä, Tampereen seudun opiskelija-asuntosäätiö TOAS, Tampereen Vuokratalosäätiö VTS, eri rakennusliikkeet sekä tietysti yksityiset vuokranantajat, asuntosijoittajat.

Vuokra-asuntoja on tarjolla ympäri kaupunkiaTilastokeskuskuksen vuoden 2015 toisen vuosineljänneksen tilastojen mukaan valtion tuella rakennetuissa vuokra-asunnoissa keskineliöhinta on 12,28€/m2/kk ja niin sanotuissa vapaa-rahoitteisissa vuokra-asunnoissa 13,55€/m2/kk. Vuokrahinnat nousivat 2,85% edellisen vuoden vastaavasta ajankohdasta.

Vuokra-asuntoja on tarjolla eri puolilla kaupunkia. Opiskelijoille suunnattuja vuokra-asuntoja on Keskustassa, Kalevassa, Hallilassa, Peltolammilla, Messukylässä, Lukonmäessä, Iidesrannassa, Kaukajärvellä ja Hervannassa. Senioreille eli yli 55-vuotiaille suunnattuja asuntoja löytyy muun muassa Ratinasta, Hervannasta, Muotialasta, Nekalasta, Petsamosta, Tammelasta, Raholasta ja Uudessakylästä.

Vuokra-asunnot kaupunginosittain

Keskusta

Google Maps: Tampere+Keskustori Tampereen keskusta.

Vapriikki
Vapriikki

Tampereen keskusta on elävää seutua. Lukuisat kaupat, ravintolat ja kahvilat sekä puistot tekevät keskustasta viihtyisän paikan myös asua. Tampereen keskusta suosittua aluetta myös vuokra-asunnoissa, joita löytyy aivan ydinkeskustasta ja sen reunalta Armankalliosta, Amurista, Juhannuskylästä, Tammelasta ja Tampellasta. Asunnot on kerrostaloja joukossaan sekä vanhoja että uusia kohteita.

Yksiön saa keskusta-alueelta vuokrattua noin 500-700 kuukausivuokralla ja kaksion noin 650-1000 eurolla. Kolmion vuokrat keskusta-alueella alkavat noin 900 eurosta ja kohoavat reilusti yli 1000 euroon.

Hatanpää

Google Maps: Tampere+Hatanp%C3%A4%C3%A4 Hatanpää sijaitsee vain 2km keskustasta.

Hatanpää on perinteikäs kaupunginosa ja sijaitsee keskustasta noin kaksikilometriä etelään. Hatanpään alueen jakaa kahtia Hatanpään valtatie. Alueen itäpuoli on teollisuuden ja kaupan alan käytössä, mutta länsipuoli on pääsosin asutusta. Hatanpään itäinen osa rajoittuu rautatiehen ja läntinen puoli Pyhäjärveen. Pyhäjärven rantamaisemissa voit nauttia järvinäkymistä tai Hatanpään Arboretumin kukkaistutuksista lenkkisi lomassa. Hatanpäällä on myös sairaala kaupungin asukkaille.

Vuokra-asuntojen hinnat ovat liikkuvat Hatanpäällä yksiöiden osalta 450-750 euron välillä. Noin 50 neliöiden kaksioissa kuukausivuokra on 600-800 euron paikkeilla ja 70-80 neliöisen kolmion vuokrat 900-1000 eurossa. Hatanpäältä löytyy myös sitä isompia vuokra-asuntoja.

Tammela

Google Maps: Tampere+Tammela Tammela on käytännössä Tampereen keskustaa.

Tammela on yksi Tampereen suosituimmista kaupunginosista, jonka vain rautatie erottaa keskustasta. Tammelan tori on Tammelan sydän ja se palvelee asiakkaita ympärivuoden. Kesäisin myös turistit tuttu näky Tammelan torilla. Torikahvit ja mustamakkara käyvät Tammelan torilla hyvin kaupaksi sekä kesäisin perinteiset torituotteet kuten marjat ja kasvikset.

Asunnot ovat pääosin kerrostalojaTammelan talot ovat pääosin kerrostaloja, mutta myös puutaloja löytyy kaupunginosan rajojen sisäpuolelta. Tammela on senioreiden ja opiskelijoiden suosikkikaupunginosa. Keskustan palveluiden ja opiskelupaikkojen läheisyys on suosion taustalla.

Vuokra-asuntojen hinnat ovat Tammelassa ovat korkeammat kuin monella muulla alueella. Yksiöstä voi Tammelassa joutua maksamaan jopa 600 euroa sen saadakseen ja hinnat voivat nousta yksiöissäkin yli 700 euron kuukaudessa. Moni kaksio on Tammelassa halvempi kuin alueen kalleimmat yksiöt, mutta kalleimpien kaksoiden kuukausivuokrat voivat Tammelan alueella kohota jopa 1000 euroon. Kolmioiden hinnat alkavat noin 900 eurosta kohoten reiluun tuhanteen euroon neliöltä. Tammelan korkeiden vuokrien taustalla on hyvä sijainti ja palvelut.

Nokkelimmat yksityiset vuokranantajat ovat alueella markkinoineet virallisesti isoa yksiötään pienenä kaksiona ja saaneet korkeampaa vuokratuloa. Tämäkin on osaltaan nostanut jo ennestään suositun alueen vuokria.

Kaleva

Google Maps: Tampere+Kaleva Kaleva sijaitsee kolmen kilometrin päässä keskustasta.

Kalevan kaupunginosa on Keskustasta katsottuna seuraava heti Tammelan jälkeen. Kalevasta keskustaan matkaa tulee noin 3 kilometriä. Tämä matka taittuu nopeasti jalan, pyörällä tai linja-autolla, joita Kalevasta keskustaan kulkeen tiheään tahtiin. Kalevassa asunnot ovat enimmäkseen vanhoja kerrostaloja. Viime vuosina Kalevaan on noussut myös uusia kerrostaloja ja niitä rakennetaan koko ajan lisää. Hyvien yhteyksien lisäksi Kalevan omat palvelut ovat monipuoliset ja Kalevassa on oma uimahalli, monitoimiareena, automarket, pankkeja, erikoisliikkeitä ja kouluja sekä Kaupin urheilupuisto.

Vuokrayksiön Kalevasta saa jo 500 eurolla, mutta hinnat voivat nousta jopa lähelle 1000 euroa uusimpien ja varustelluimpien kohteiden osalta. Kaksio Kalevassa on vuokrattavissa edullisimmillaan noin 700 eurolla ja vastavasti kalleimmat vuokrakaksiot maksavat reilusti yli 1000 euroa kuukaudelta. Kolmioiden vuokrat alkavat noin 900 eurosta.

Linnainmaa

Google Maps: Tampere+Linnainmaa Linnainmaalta keskustaan on noin 6 kilometriä.

Linnainmaa on Itä-Tampereen keskus. Keskustaan sieltä tulee matkaa noin kuusi kilometriä. Linnainmaalta on hyvät yhteydet keskustaan ja lähditpä minne tahansa. Koilliskeskus palvelee itäisen Tampereen asukkaita ja sieltä löytyy muun muassa terveysasema ja automarketteja.

Linnainmaalla yksiön saa vuokrattua yleisimmin 500-600 eurolla, mutta kalleimpien yksiöiden vuokrat ovat jopa yli 800 euroa. Kaksion kuukausivuokrat asettuvat 650-950 euron välille ja kolmion 900-1000 euron välille.

Tesoma

Google Maps: Tampere+Tesoma Tesoma sijaitsee 8 km päässä Tampereen keskustasta.

Tesoma on yksi Länsi-Tampereen suurimmista kaupunginosista ja se sijaitsee noin kahdeksan kilometrin päässä keskustasta. Tesomalla kauppoja, ravintoloita ja jonkin verran erikoisliikkeitä. Myös jää- ja uimahalli kuuluvat Tesoman palvelutarjontaan.

Tesomalla yksiön saa vuokrattua noin 500 eurolla. Kaksion vuokrat vaihtelevat 550 euron ja 700 euron välillä. Kolmion vuokrat alkavat noin 650 eurosta. Kalleimmat kolmiot vuokrataan noin 900 euron kuukausihintaan.

Pispala

Google Maps: Tampere+Pispala+33250 Pispala sijaitsee vain 2km keskustasta.

Yksi Tampereen kuuluisimmista kaupunginosista on Pispala, joka sijaitsee keskustasta noin 2 kilometriä länteen päin. Pispalanharjulta avautuvat mahtavat maisemat sekä Pyhä- että Näsijärvelle.

Vuokrahinnat Pispalassa noudattavat Tampereen yleistä tasoa eli pienen 25m2:n yksiön voi saada vuokrattua itselle noin 400 euron kuukausihintaan, mutta yksiöstä voi joutua myös maksamaan jopa 600 euroa. Kaksioiden vuokrahinnat 700 eurosta ylöspäin. Pispalassa ei ole uusia vuokra-asuntoja ja vuokrahinnat ovat siltä osin edullisempia kuin esimerkiksi Kalevassa sijaitsevassa uudessa vuokrakodissa.


Pyynikki

Google Maps: Tampere+Pyynikki Pyynikki sijaitsee aivan keskustan kupeessa.

Pispalan ja Tampereen keskustan välissä on Pyynikki, joka tunnetaan kuuluisasta kesäteatterista ja noin 25 metrin korkeuteen kohoavasta Pyynikin näkötornista, josta voi ihailla mahtavia maisemia. Maisemien ihailun jälkeen kannattaa nauttia tuoreet munkit, joita on ostettavissa näkötornin alaosan kahvilasta. Pyynikinharjun lenkkipolut ovat vertaansa vailla.

Yksiön saa Pyynikiltä vuokrattua noin 500-600 eurolla. Pyynikin vuokramarkkinoilla liikkuvat yksiöt ovat kooltaan noin 30 neliön kokoisia. Kaksioiden vuokrat alkavat 700 euron tasolta kohoten jopa yli 1000 euron kuukausivuokriin.

Vuores

Google Maps: Tampere+Vuores Matkaa keskustaan kertyy noin 9 km.

Vuores on Tampereen uusin kaupunginosa, joka isännöi asuntomessuja vuonna 2012. Kaupunginosan rakennus on vielä kesken ja sen on tarkoitus valmistua 2020 mennessä.Vuoreksen peruspalvelut ovat kunnossa jo ja sieltä löytyvät muun muassa päiväkoti, koulu ja kauppoja. Keskustan palvelut ovat noin 8 kilometrin päässä.

Vuoreksessa yksiöiden vuokrahinnat vaihtelevat noin 400-600 euron välillä. Kaksioissa hajontaa vuokrahinnoissa on reilusti. Pienemmän kaksion saa vuokrattua noin 550 eurolla. Alueen kaksioiden kalleimmat vuokrat nousevat jopa 1000 euroon. Myös kolmion vuokrissa on vaihtelut vuokrakohteen mukaan. Kolmion vuokrahinnat alkavat 700 eurosta nousten aina 1200 euron tasolle.

Hervanta

Google Maps: Tampere+Hervanta Hervannan etäisyys keskustasta on noin 7km.

Hervanta on kuin oma pikku kaupunki Tampereen eteläosissa. Hervannassa asuu reilut 22000 asukasta peräti yli 70 maasta. Hervannassa on isoja oppilaitoksia ja paljon opiskelijoita. Yrityksiä ja työpaikkoja löytyy Hervannasta paljon. Osa opiskelijoista työllistyykin niihin ja jää Hervantaan asumaan myös opiskelujen jälkeen.

Hervannassa on hyvät palvelut. Palvelutarjontaan kuuluvat muun muassa lääkäriasema, kauppoja, kahviloita, ravintoloita, pankki ja apteekki. Hervannasta on hyvät yhteydet eri puolille. Keskustaan on matkaan noin seitsemän kilometriä.

Hervannnassa on sekä uudempaa ja vanhempaa asuntotuotantoa. Kaupunginosa laajenee ja kehittyy eri suuntiin. Asunnot ovat keskustan tuntumassa kerrostaloja, mutta kauempaa keskustasta löytyy myös omakoti- ja rivitaloja.

Hervannassa yksiöiden kuukausivuokrat vaihtelevat pääsääntöisesti 400-700 euron välillä. Kalustetun yksiön vuokrahinta voi olla jopa 1000 euroa kuussa. Kaksioiden kuukausivuokrat alkavat noin 550 eurosta. Kalleimmat kaksiot vuokrataan noin 900 euron kuukauivuokralla. Kolmioiden kuukausivuokrat alkavat noin 700 eurosta nousten aina noin 1100 euroon. Kalustettu kolmio voi maksaa jopa 1500 euroa kuukaudessa. Myös isompia asuntoja on Hervannassa vuokralla ja niiden kuukausivuokrat alkavat noin 900 eurosta.

Muotiala

Google Maps: Tampere+Muotiala Muotialasta kertyy matkaa keskustaan noin 4km.

Muotialasta on matkaa Tampereen Keskustaan noin 4 kilometriä. Muotialaan on noussut 2000 –luvulla runsaasti uutta asuntotuotantoa. Erinomainen sijainti ja uudet asunnot ovat houkutelleet Muotialaan paljon lapsiperheitä. Alueelta löytyy muun muassa oma neuvola, päiväkoti, peruskoulu 1. ja 2. luokan oppilaile sekä Steiner-päiväkoti ja koulut.

Muotialassa vuokra-asuntoja ei juurikaan ole. Noin 35 neliöisen yksiön tai pienen kaksion vuokrahinta on alueella noin 600 euroa. Alueelta voi löytyä vuokralle isompia rivitalokoteja.

Edelläkävelevä opiskelijakaupunki

Vaikka Tampereella on pitkä historia teollisuuskaupunkina, ei Tampere ole jäänyt seisomaan paikalleen. Nykyään tamperelaiset työskentelevät enimmäkseen palvelualoilla eikä teollisuudessa, vaikka niitäkin työpaikkoja Tampereelta löytyy.

Opiskelijaelämä on vilkastaTamperella on vilkasta opiskelijaelämää ja kymmenet tuhannet opiskelijat opiskelevat eri oppilaitoksissa. Tampereella on useita korkeakouluja, joissa on otettu edelläkävelijän rooli uusien innovaatioiden kehittelyssä ja käyttöönotossa.

Tamperetta parhaimmillaan

Tampere on kaupunki kahden suuren järven, etelänpuoleisen Pyhäjärven ja pohjoispuolen Näsijärven, välissä. Pyynikinharjulta näkymät järville ovat huikeat. Jotkut asukkaat voivat nauttia omassa kodissaan näkymistä molemmille järville.

Tampereen tunnelmasta pääset ehkä parhaiten nauttimaan Laukontorilla tai Tammelan torilla. Kesäisin lounasaikaan ja viikonloppuisin toreilla on tunnelmaa. Saatat bongata vaikka paikallisen julkkiksen.

Tampereella on monen muun isomman kaupungin tavoin nähtävää ja tekemistä ympäri vuoden. Lukuisat museot, teatterit ja konsertit pitävät huolen, ettei aika käy pitkäksi. Tampereella järjestetään ympärivuoden erilaisia kulttuuri-, musiikki- ja urheilutapahtumia.

Särkänniemen elämyspuisto on yksi suosituimmista kohteista kesällä, vaikka muun muassa museoihin ja Näsinneulaan pääsee vierailemaan myös talvisin. Kesällä kannattaa poiketa myös Viikinsaaressa, jossa kesäpäivä luonnon helmassa menee kuin itsestään.

Tampereella on erinomaiset mahdollisuudet harrastaa eri lajeja. Seuroja ja lajivaihtoehtoja sekä harrastuspaikkoja löytyy sekä sisältä että ulkoa.