Vuokra-asunnot Helsinki

Näkymä Kampin keskuksen vuokra-asunnosta Tennispalatsille.
Näkymä Kampin keskuksen vuokra-asunnosta Tennispalatsille.

Helsingin asuntokanta on 86 prosenttisesti kerrostaloja. Keskusta-alueella asunnot ovat kerrostaloja ja mitä kauemmaksi keskustasta mennään sen enemmän muut asuntotyypit lisääntyvät. Helsinkiläiset asuvat pienemmissä kodeissa kuin suomalaiset keskimäärin. Asuntojen keskikoko on Helsingissä noin 70m2. Omistus- ja vuokra-asuntoja Helsingissä on molempia suunnilleen yhtä paljon.

Alppilasta löytyy Helsingin pienimmät asunnot ja se onkin suosittua asuinaluetta opiskelijoiden keskuudessa. Lapsiperheitä asuu paljon hyvien yhteyksien Viikissä. Seniorit ovat ottaneet omakseen Maunulan kaupunginosan. Opiskelijoita, lapsiperheitä ja senioreita asuu toki myös muualla Helsingissä.

Helsingissä vuokrien vaihtelut ovat suuretHelsingin seutu on Suomen arvokkainta asuinseutua. Halu asua Helsingissä näkyy myös vuokra-asuntojen hinnoissa. Vuokrissa voi olla suuret vaihtelut Helsingin 59 eri kaupunginosan välillä. Keskusta on luonnollisesti suosituin ja kallein asuinalue, mutta myös kaupunginosat hyvien yhteyksien päässä keskustasta nauttivat suosiosta ja se näkyy myös asuntojen vuokrissa.

Helsingin alueella vuokra-asunnoista on jopa pulaa ja niistä on kova kilpailu, joka on nostanut asuntojen vuokria. Halutuimmista vuokra-asunnoista käydään jopa huutokauppaa, jossa eniten tarjonnut on voittaja ja saa haluamansa vuokra-asunnon. Tästä hyötyvät esimerkiksi huonokuntoiset, mutta hyvällä paikalla olevat kohteet.

Kaupunki itse on suurin vuokranantajaHelsingin ja samalla koko Suomen suurin vuokranantaja on kaupunki itse, joka omistaa reilut 56000 vuokra-asuntoa, joissa asuu noin 90000 asukasta eli helsinkiläisistä peräti joka kuudes. Kaupungin vuokra-asuntoja on eri puolilla kaupunkia ja ne ovat erittäin suosittuja, eikä niissä peritä vuokravakuutta, paitsi vapaa-rahoitteisissa Auroranlinnan asunnoissa.

Yksityisiä vuokranantajia ja asuntosijoittajia on Helsingin alueella paljon. Muita suuria vuokranantajia ovat isot asuntosijoitusyhtiöt. Uudempia tulokkaita vuokramarkkinoilla ovat eri pankkien asuntorahastot, jotka ostavat vuokra-asuntoja, kerrostaloja tai jopa rakennuttavat niitä itse, jolloin asuntorhastot samalla helpottavat siltä osin vallitsevaa vuokra-asuntopulaa. Lue lisää asuntorahastoista jutustamme.

Asuntojen keskivuokrat vaihtelevat melko paljon. Valtion tuella rakennetuissa ARA-asunnoissa keskineliövuokra on Helsingissä 12,47€/m2. Keksimääräiset neliövuokrat eri alueilla vaihtelevat välillä 12,05€/m2 – 13,37€/m2. Niin sanotusti vapaarahoitteisissa vuokra-asunnoissa asuntojen keskineliöhinnat vaihtelevat välillä 12,90€/m2 – 18,90€/m2, jolloin keskineliöhinnaksi muodostuu 15,51€/m2.

Vuonna 2014 vuokrat nousivat Helsingissä keskimäärin 4 prosenttia. Ara-asuntojen hinnat kohosivat 2,4 prosentia ja vapaarahoitteisten vuokra-asuntojen hinnat nousivat vastaavasti 4,9 prosenttia. Eniten kallistuivat vapaarahoitteiset yksiöt, joiden hinta kohosi edellisvuodesta keskimäärin 5,6 prosenttia.

Vuokra-asunnot kaupunginosittain

Kamppi

Google Maps: Helsinki+Kamppi Kamppi on käytännössä ydinkeskustaa

Kamppi on yksi Helsingin ydinkeskustan kaupunginosista, joka tunnetaan parhaiten ehkä ostoskeskuksestaan, Tennispalatsista ja linja-autoasemastaan. Kamppi ulottuu ydinkeskustan tuntumasta Hietalahteen saakka. Koko Kampin alueella asukkaita on noin 10000. Hietalahden suunnalla asunnot ovat vanhempia ja ydinkeskustan tuntumassa asunnot ovat uudempia.

Kampin kappeli
Kampin kappeli

Vuokrat ovat Kampissa rinnastettavissa suoraan kaupungin osan sijaintiin ja alueen palveluiden tasoon Vuokrahinnat ovat korkeat ja samalla monelle saavuttamattomalla tasolla. Pienen jopa alle 30 neliömetrin yksiön saa vuokrattua alkaen 800 euron kuukausivuokralla. Neliöhinta halvimmissakin vuokra-asunnoissa nousee jopa noin 30 euron tasolle. Kampissa voit joutua maksamaan yksiöstä jopa reilusti yli 1000 euroa kuukaudessa.

Kaksiot Kampissa saa vuokrattua kodikseen 1000-2000 eurolla kuussa. Vuokrat vaihtelevat rajusti asunnon kunnosta, koosta, iästä ja sijainnista johtuen, mutta suurin osa kaksioista on vuokrattavissa 1200-1400 euron kuukausivuokralla.

Kolmioita ei Kampissa ole paljon vuokralla ja kuukausivuokrat vaihtelevat 1700-3000 euron välillä. Osa Kampin kolmioista on vuokrattavana yrityksillä, jotka vuokraavat asunnot kalustettuna.

Punavuori

Google Maps: Helsinki+Punavuori Punavuori sijaitsee keskustan kupeessa

Punavuori on suosittu asuinalue ja sijaitsee Kampin tavoin aivan ydinkeskustan tuntumassa. Punavuoressa on paljon pikku liikkeitä, kahviloita ja ravintoloita, jotka ovat kuin jatkoa ydinkeskustan palveluille. Punavuoren asunnot ovat joitakin yksittäisiä puutaloja lukuun ottamatta kerrostaloja.

Punavuoresta yksiön saa vuokrattua edullisimmin noin 700 eurolla, mutta kalleimmasta yksiöstä saa maksaa reilut 1000 euroa. Kaksioon pääsee käsiksi 1000 eurolla. Alueen kalleimmissa kaksioissa kuukausivuokra kohoaa yli 1500 euroon. Isompia asuntoja on Punavuoressa vuokralla vähemmän, mutta esimerkiksi vuokrakolmioiden vuokrat alkavat noin 1800 eurosta.

Ullanlinna

Google Maps: Helsinki+Ullanlinna Ullanlinnasta kävelee keskustaan alle 10 minuutissa

Ullanlinna on kuin merenrantamaisemissa sijaitseva puisto, jonne on rakennettu jugendtyylisiä kerrostaloasuntoja, joita nykyään myös arvo-asunnoiksi kutsutaan. Ullanlinnan kaupunginosassa on noin 10000 asukasta. Ullanlinnan sijaitsee upealla paikalla ja sieltä on erinomaiset yhteydet keskustaan.

Ullanlinnan vuokra-asunnot ovat linjassa muiden keskustan läheisten alueiden kanssa vuokrahinnoissa. Yksiön vuokrat alkavat noin 700 eurosta ja kohoavat kalleimpien asuntojen osalta reiluun 1000 euroon kuukaudessa. Pienen kaksion saa Ullanlinnasta vuokrattua noin 900 eurolla kuukaudessa, mutta kalleimmista kaksiosta saa pulittaa jopa 2000 euroa kuukaudessa. Kalleimmissa vuokra-asunnoissa saattaa tulla kalusteet mukana ja se on syytä ottaa huomioon, kun asunnon vuokrahintaa mietit ja vertailet mahdollisesti muihin kohteisiin.

Kolmioiden vuokrahinnat alkavat Ullanlinnan alueella noin 1200 eurosta eli eroa ei kaksioiden vuokrahintoihin juuri ole. Kalleimmat ja kalustetut asunnot on vuokrattavissa noin 2700 euron kuukausihintaan.

Kallio

Google Maps: Helsinki+Kalli Etäisyys keskustaan on alle kaksi kilometriä

Taiteilijoiden ja opiskelijoiden suosikki Kallio tarjoaa asukkaalleen erinomaiset palvelut ja hyvät yhteydet keskustaan. Kallio on eläväinen kaupunginosa ja iltaisin meno voi olla vauhdikasta Kallion baareissa. Kallio on tunnettu kerrostaloistaan, joissa on asunnot ovat pääosin yksiöitä ja kaksioita.

Kalliossa on runsaasti vuokra-asuntoja ja niiden hinnat ovat maltillisemmalla tasolla kuin Helsingin keskustassa. Yksiöiden kuukausivuokrat alkavat noin 600 eurosta nousten hieman yli 1000 euroon. Kaksion saa Kalliosta edullisimmillaan vuokrattua noin 800 eurolla. Kalleimpien kaksioiden vuokrat ovat 1200 euroa kuukaudessa ja sillä saa vuokrattua itselleen kodin, joka on kooltaan noin 60 m2. Isompia vuokra-asuntoja esimerkiksi kolmioita ja neliöitä on Kalliosta vaikea löytää.

Töölö

Google Maps: Helsinki+T%C3%B6%C3%B6l%C3%B6 Töölö sijaitsee keskustan liepeillä. Etu-Töölö keskustassa.

Töölö sijaitsee keskustan lähellä ja se on myös suosittu asuinpaikka. Töölössä asukkaita on noin 30000. Töölöstä löytyy vanhempien ja isompien asuntojen vastapainoksi uudempia ja pienempiä asuntoja.

Töölön tunnelmasta omassa vuokrayksiössäsi pääset nauttimaan 700-1000 euron kuukausivuokralla. Valmiiksi kalustettu koti voi maksaa kuukausittain sinulle reilusti yli 1000 euroa, mutta saattaa olla paras vaihtoehto juuri sinun elämän tilanteeseesi.

Jos yksiö on tarpeeseesi liian pieni, niin kaksion kuukausivuokrat alkavat 800 eurosta. Arvokkaimmat kaksiot vuokrataan noin 1200 euron kuukausihintaan. Kolmiot ovat Töölössä arvossaan ja niiden vuokrahinnat alkavat 1500 eurosta ja arvokkaimmat kolmiot vuokrataan reilusti yli 2000 euron kuukausihintaan. Kolmioita isompia vuokrakoteja ei Töölössä ole juuri tarjolla.

Munkkiniemi

Google Maps: Helsinki+Munkkiniemi Munkkiniemestä keskustaan on noin 5 kilometriä

Munkkiniemen kaupunginosassa on paljon yrityksiä ja työpaikkoja. Ne ovat houkutelleet Munkkiniemeen noin 17000 asukasta. Munkkiniemestä on matkaa keskustaan viitisen kilometriä ja matka taittuu mukavasti vaikka raitiovaunulla.

Jos haluat vuokrata itsellesi yksiön Munkkiniemestä, se on mahdollista edullisimmillaan noin 500 euron kuukausihintaan. Korkeimmillaan yksiön vuokra voi olla noin 1000 euroa kuukaudessa, jolloin hinta on kaksinkertainen edullisimpiin asuntoihin. Sama ilmiö toistuu myös kaksioiden kohdalla kuukausivuokran vaihdellessa noin 800-1600 euron välillä. Kolmion kuukausivuokrat lähtevät 1200 eurosta ja nousevat peruskolmioiden osalta 1700 euroon. Munkkiniemestä löytyy myös isompia vuokra-asuntoja sekä erikoisempia kohteita, joiden vuokrahinnat poikkeavat niin sanotuista perusasunnoista.

Vuosaari

Google Maps: Helsinki+Vuosaari Vuosaari sijaitsee idässä metroradan päässä

Itäisessä Helsingissä sijaitseva Vuosaari on yksi Helsingin suosituimmista kaupunginosista. Vuosaari on idässä metrolinjan pääteasema. Vuosaaressa on asukkaita suunnilleen 37000. Se on pinta-alaltaan Helsingin suurin kaupunginosa.

Vuosaaren valtteja ovat meri, maisemat, kattavat palvelut ja erinomaiset harrastusmahdollisuudet. Rauhallisena pidetystä Vuosaaresta löytyy muun muassa urheilutalo, uimahalli, kirjasto, kauppakeskus, ulkoilureittejä sekä monta satamaa että uimarantaa.

Vuosaaressa vuokrataan yksiöitä 500-1000 euron kuukausihinnalla. Suuri hintahajonta syntyy vuokrattavan kohteen iän ja koon mukaan. Kaksioiden vuokrat lähtevät nousemaan 800 eurosta ulottuen aina 1300 euroon. Kalustetusta vuokra-asunnosta joudut maksamaan jopa 1600 euron kuukausivuokraa. Kolmioiden kuukausivuokrat vaihtelevat Vuosaaressa 1000-1400 euron välillä. Suurempia vuokra-asuntoja Vuosaaressa on tarjolla rajoitetusti.

Viikki

Google Maps: Helsinki+Viikki Viikistä on matkaa keskustaan 8 kilometriä

Viikki sijaitsee Koillis-Helsingissä ja sieltä on matkaa keskustaan noin 8 kilometriä. Viikistä on hyvät yhteydet keskustaan ja myös muihin suuntiin. Viikin vehreä ja rauhallinen ympäristö on houkutellut alueelle paljon lapsiperheitä.

Vuokra-asunnot Viikissä voi olla kiven takana ainakin yksiöiden osalta ja markkinoilla on tarjolla vähän yksiöitä, mutta kuukausivuokrat ovat alkaen noin 700 euron tasolla. Kaksioita on tarjolla enemmän ja sellaisen saat vuokrattua kuukausivuokran vaihdellessa 800 euron ja 1300 euron välillä. Isompia asuntoja esimerkiksi kolmioita on myös tarjolla Viikin alueella vähän. Kolmioissa kuukausivuokrat liikkuvat noin 1200 euron tasolla

Yhteydet pelaa

Helsingin joukkoliikenne on tutkitusti toimivaa ja se on valittu jopa Euroopan parhaaksi. Helsingissä ei tarvitse välttämättä autoa vaan liikkuminen sujuu erinomaisesti julkisilla kulkuneuvoilla. Monesti nopeammin kuin omalla autolla. Vanha kunnon polkupyörä voi yllättää nopeudellaan. Myös poikittainen liikenne idästä länteen ja päinvastoin sujuu hyvin runkolinja 550:n linja-autolla.

Helsingissä sattuu ja tapahtuu

Helsingissä riittää tekemistä vuoden jokaiselle päivälle. Erikokoisia esityksiä ja konsertteja pidetään Helsingissä jokainen päivä. Suurempia festivaaleja järjestetään Helsingissä kymmeniä vuodessa, joista tunnetuimpia ovat muun muassa Helsingin Juhlaviikot ja Flow Festival.

”Espan” puistoa

Kulttuurin nälkää voit tyydyttää näyttelyissä ja museoissa, joista tunnetuimpia ovat muun Kiasma ja Ateneum. Muita tutustumisen arvoisia nähtävyyksiä ovat historiallinen Suomenlinna ja Korkeasaaren eläintarha ja koko perheen elämyspuisto Linnanmäki. Kesällä on mukava hengähtää kiireen keskellä ja istahtaa piknikille johonkin Helsingin puistoista.

Helsingillä on vahvat urheiluperinteet ja ylipäätään harrastusmahdollisuudet ovat Helsingissä huippuluokkaa. Helsingin alueella on kymmeniä liikuntahalleja, satoja urheilukenttiä, uimahalleja ja tekojäärata, joten olosuhteet eri lajien harrastamiseen ovat hyvät.