Vuokra-asunnot Espoo

226 asuntoa

Vuokra-asunnot Espoo

Espoo sijaitsee aivan kiinni Helsingissä ja onkin merkittävä osa pääkaupungin metropolialuetta. Kaupunki on kaksikielinen, eli siellä toinen kotimainen kieli ruotsi on vahvassa asemassa. Helsingin lisäksi Espoon muita naapurikuntia ovat Vihti ja Nurmijärvi pohjoisessa, Vantaa idässä ja Kirkkonummi lännessä. Näiden lisäksi Espoon sisällä sijaitsee Kauniainen, joka luetaan erilliseksi kunnaksi. Vaikka Espoo sijaitseekin pääkaupunkiseudulla, on se luonnonläheinen kaupunki ja miljööltään varsin monipuolinen. Kaupungista löytyy sekä suurkaupungin tuntua että luonnonsuojelualueita, kuten Nuuksion kansallispuisto.

Espoo lukuina

  • Pinta-ala: 330,23 km²
  • Perustettu: 1400-luvulla
  • Väkiluku: 276 087
  • Väestötiheys: 864,8 asukasta / km²
  • Suomenkielisiä 79,1 % ruotsinkielisiä 7,6 %, muut kielet 13,3 %
  • Ikäjakauma: 0-14v. 19,6 %, 15-64v. 66,9 %, yli 64v. 13,6 %
  • Kunnallisvero: 18 %

Ympäristö ja asuminen

Metropolialueen mukana jatkuvasti muovautuva Espoo tarjoaa mahdollisuuden kaupunkiasumiseen vilkkaassa ympäristössä, mutta samaan aikaan mahdollistaa elämisen lähellä luontoa. Espoosta on hyvät kulkuyhteydet pääkaupunkiin ja monet kulkevatkin kaupunkien väliä päivittäin julkisilla esimerkiksi töihin ja takaisin. Espoosta löytyy kuitenkin kaikki tarvittavat palvelut ja on huomattavasti Helsinkiä rauhallisempi asuinalue.

Espoossa voi asua juuri haluamallaan tavalla juuri haluamassaan asunnossa. Kaupungin alueelta löytyy erilaisia asumuksia kerrostaloyksiöistä suuriin maaseudulla sijaitseviin omakotitaloihin. Espoon alueen 125 000:sta asunnosta kolmasosa on vuokra-asuntoja. Keskeisen sijainnin vuoksi Espoon vuokra-asunnot ovat suhteellisen kalliita, kuten muuallakin pääkaupunkiseudulla. Asuntoja tarjoaa sekä kaupungin hallinnoimat vuokranantajat sekä yksityiset tahot. Kaupungin tarjoamat asunnot ovat yleisesti ottaen hieman huokeampia.

Espoo on kaupunkina jaettu pienempiin osiin, joista jokaisella on omat tunnuspiirteensä. Kaupungin keskus on Espoon hallinnollinen keskus. Alueella sijaitsee myös Suomen ensimmäinen Ikea, joka on perustettu sinne vuonna 1996. Korpilammella sijaitsee monille tuttu vesipuisto Serena. Espoonlahti tarjoaa upeat merinäköalat. Bodomin järven kaunista ympäristöä koristaa lukuisat huvilat ja kartanot sekä muut vapaa-ajan asumukset. Leppävaarasta löytyy kulttuurin ja urheilun keskus. Matinkylässä voi ulkoilla ja virkistyä luonnossa. Espoon innovatiivinen keskus löytyy Otaniemi – Keilaniemi -akselilta. Viimeisenä, muttei ollenkaan vähäisimpänä on Tapiola, joka on Espoon todellinen kulttuurillinen keskus. Nuuksion kaunis kansallispuisto lasketaan myös omaksi alueekseen, onhan se huimat 53 neliökilometriä laaja.

Espoon alue kaikkineen on valtavan monipuolinen asuinpaikka. Urbaani kaupunkielämä ei jätä varjoonsa kaunista luontoa tai maaseutua. Espoossa on mahdollista asua myös merenrannan välittömässä läheisyydessä. Kulkuyhteydet ympäri Suomea ovat erinomaiset.

Koulutus

Pienille lapsille on tarjolla Espoossa monia eri päivähoidon ja esiopetuksen muotoja. Päivähoitoa tarjoaa useat yksityiset sekä julkiset tahot. Espoossa tahdotaan panostaa asukkaiden koko elämän kestävään oppimiseen ja se onkin palkittu UNESCOn Oppiva kaupunki -palkinnolla.

Espoossa on valtava määrä peruskouluja. Kaupungin alueella on 77 suomenkielistä peruskoulua. 1-6. luokat kattavia alakouluja on 44 ja 1-9. luokat kattavia yhtenäiskouluja on 15. 14 koulua taas ovat yläkouluja, jotka kattavat luokat 7-9. Koulut jaetaan neljään osaan: Espoonlahden alue, Keski- ja Pohjois-Espoon alue, Leppävaaran alue sekä Matinkylä-Olarin ja Tapiolan alueet. Näiden lisäksi Espoossa on 11 ruotsinkielistä koulua sekä yksityiset Espoon Steinerkoulu ja Espoon kristillinen koulu. Espoon peruskouluissa on hyvät mahdollisuudet ottaa osaa kansainvälisiin ja edistyksellisiin oppilasohjelmiin ja -tapahtumiin.

Lukiokoulutusta Espoossa on tarjolla 11 suomenkielisessä päivälukiossa, yhdessä ruotsinkielisessä lukiossa sekä aikuislukiossa. Lukioissa on mahdollista käydä opintoja tietyillä erityislinjoilla ja -painotuksilla. Ammatillista koulutusta taas tarjoaa Omnia, jossa valittavana on 22 erilaista perustutkintoa.

Espoo on hyvä paikka korkeakouluopiskelijoille. Espoon alueella sijaitsee neljä korkeakoulutusta tarjoavaa laitosta. Metropolia ammattikorkeakoulu sekä Laurea-ammattikorkeakoulu mahdollistavat ammatilliset toisen asteen opiskelut. Yliopisto-opintoja voi suorittaa Espoon työväen avoimessa yliopistossa ja Aalto-yliopistossa.

Lapsille ja nuorille on Espoossa tarjolla myös taiteen perusopetusta muun muassa musiikin, kuvataiteen ja jopa sirkustaiteen saralla.
Myös aikuiset voivat kehittää itseään ja taitojaan laadukkaan työväen opiston kurssien avulla. Laajasta valikoimasta jokainen varmasti löytää itseään kiinnostavan harrastuksen tai vaikkapa uuden opeteltavan kielen.

Työskentely

Espoo on monien suurien pörssi- ja teknologiayhtiöiden pääkonttoreiden koti. Iso osa Espoon liiketoiminnasta sijoittuu Keilaniemen suurien toimistorakennusten alueelle. Siellä sijaitsee muun muassa Koneen, Fortumin ja Nesteen pääkonttorit. Myös Jorvin sairaala työllistää Espoossa paljon asukkaita. Tapiolan vakuutusyhtiö on myös suuri työllistäjä. Espoon kaupungin alaisena työskentelee n. 14 000 ihmistä ja on siispä yksi suurimmista työnantajista alueella. Kaupunki on alati muovautuva ja muuttuva ja siten erinomainen oman yrityksen perustamiselle.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Espoo on kulttuurin ja vapaa-ajan aktiviteettien tarjonnalta monipuolinen. Siellä järjestetään vuosittain suuria kulttuuritapahtumia, kuten musiikkifestivaali April Jazz ja elokuvafestivaali Espoo Ciné. Monet tapahtumista järjestetään Espoon kulttuurikeskuksessa Tapiolassa. Tapiolassa sijaitsee myös valtavan suosittu modernin taiteen museo Emma. Espoon kaupunginteatteri tarjoaa upean valikoiman näyttämötaidetta siitä kiinnostuneille. Espoon kaupunki on pullollaan myös muita kulttuurikohteita ja -tapahtumia, joihin kannattaa tutustua.

Espoossa asuvien on helppo nauttia liikunnan iloista kotikaupungissaan. Espoosta löytyy nimittäin seitsemän urheilupuistoa, kuusi urheiluhallia, n. 100 urheilukenttää, kolme jäähallia, skeittipuistoja, frisbeegolfratoja sekä lukuisia muita sisä- ja ulkoliikuntapaikkoja. Paikoissa voi urheilla sekä itsenäisesti että ottaa osaa erilaisiin ryhmäliikunta-aktiviteetteihin.

Ulkoilusta nauttiville Espoo on oiva paikka. Sieltä löytyy metsää 18 700 hehtaaria, joka kattaa noin 60% kaupungin pinta-alasta. Paikkakunnalla on 82 luonnonsuojelualuetta, joihin lukeutuu tunnettu Nuuksion kansallispuisto. Metsistä löytyy monia virkistäviä luontopolkuja ja retkeilypaikkoja, joissa voi tuntea luonnon läheisyyden. Tietyillä paikoilla onnistuu myös kalastus sekä veneily. Erityisesti Espoonlahden rannikko houkuttelee paljon kalastuksesta ja veneilystä kiinnostuneita. Kaupungista löytyy ulkona liikkujille myös kunnossapidettyjä paikkoja, kuten esimerkiksi yli 200 kilometriä hiihtolatuja. Kaupungissa on myös sekä kesäisiä uimarantoja että talvella pidettyjä avantouintipaikkoja. Myös kaupungin ytimessä on puistoja, joihin voi tehdä päiväretkiä vaikka koko perheen voimin!

Kiinteistönvälittäjät Espoo

iHomes LKV

176 kohdetta

Huom! Kiinteistönvälitys Vantaa

45 kohdetta

Huom! Kiinteistönvälitys Espoo

77 kohdetta

Huom! Kiinteistönvälitys Helsinki

112 kohdetta

Habita Tapiola

40 kohdetta

Habita Kivenlahti

0 kohdetta

Habicum LKV Oy

13 kohdetta

Red LKV Oy

21 kohdetta

Oma koti Suomesta

0 kohdetta

Kaikki kiinteistönvälittäjät Espoo