Myytävät asunnot Vantaa

Vantaa on osa pääkaupunkiseutuamme Helsingin välittömässä yhteydessä. Vantaa on yksi pääkaupunkiseudun kolmesta suuresta kaupungista Helsingin ja Espoon kanssa. Vantaan muut naapurikunnat ovat Nurmijärvi, Tuusula, Kerava ja Sipoo.

Väkiluvulla mitattuna Vantaa on Suomen neljänneksi suurin kaupunki. Vantaan hallinnollinen keskusta on Tikkurilan kaupunginosa, mutta varsinaista keskustaa ei Vantaalta löydy. Kaupunki on sulava sekoitus modernia kaupunkiympäristöä ja perinteikästä suomalaista luonnonmaisemaa. Vantaa sopii monipuolisen miljöönsä vuoksi kaiken ikäisille ja kokoisille perheille ja myös esimerkiksi opiskelijoille. Vantaalla on loistavat puitteet monille erilaisille vapaa-ajan harrastuksille ja kaupungin kulttuuritarjonta on runsasta ja monipuolista. Koulutusta Vantaalla tarjoaa lukuisat laadukkaat oppilaitokset ja opistot. Vantaa tunnetaan parhaiten ehkä Helsinki-Vantaan lentokentästä ja Tikkurilassa sijaitsevasta tiedekeskus Heurekasta. Vantaalla on erinomaiset palvelut ja mahdollisuudet laadukkaaseen elämään.

Vantaa lukuina

• Väkiluku 215022 asukasta
• Väestötiheys 902,1 as./km²
• Kunnallisvero 19 %
• Perustettu 1351
• Lentoasema Helsinki-Vantaa
• Neliöhinta keskimäärin 2600 euroa
• Asuntokuntia 95000 kappaletta
• Muuttovoitto 3500 asukasta (2015)
• Suomenkielisiä 82,9 %, ruotsinkielisiä 2,7 %, muut kielet 14,4 %
• Ikäjakauma: 0-14v. 18,1 %, 15-64v. 67,4 %, yli 64v. 14,5 %

Ympäristö ja asuminen

Vantaan alueelta löytyy suurkaupungin tuntua, mutta halutessaan Vantaalla pääsee myös maaseudun, tai vaikkapa metsän rauhaan. Vantaalta on helppo lähteä myös kauemmaksi arkea pakoon, sillä Suomen suurin lentokenttä Helsinki-Vantaa löytyy sieltä. Lentokenttä onkin Vantaalla tärkeä myös talouden kannalta ja sen ympärille on rakentunut kokonainen kaupunginosa. Kaupungissa on myös panostettu jalankulkijoiden ja pyöräilijöiden liikkumismukavuuteen. Vantaa sijaitsee sopivasti rautatien solmukohdassa ja sieltä on hyvät junayhteydet ympäri Suomea. Kaupungissa liikkuminen käy sujuvasti esimerkiksi linja-autolla.

Kaupunki jaetaan seitsemään suuralueeseen: Myyrmäki, Kivistö, Aviapolis, Tikkurila, Koivukylä, Korso ja Hakunila. Näistä asutuimmat ovat Myyrmäki, Tikkurila ja Korso. Tikkurila on Vantaan hallinnollinen keskus, mutta varsinaista keskustaa ei Vantaalla ole. Aviapolis on lentokentän yhteyteen syntynyt kaupunginosa, joka tarjoaa myös paljon työpaikkoja Vantaalla. Jokainen Vantaan alue on omalaatuinen ja viihtyisä.

Vantaan yli 100 000 asunnon valikoima tarjoaa korkealaatuista asumista kaikille. Vantaan asunnoista 55% on omistusasuntoja ja 36% vuokra-asuntoja. Näiden joukosta löytyy varmasti jokaiselle mieluisa asuinpaikka, oli asujien määrä mikä tahansa. Asuntopolitiikan päätavoitteena Vantaalla on tarjota jokaiselle asukkaalle ja mahdolliselle tulevalle asukkaalle löytyy laadukas, viihtyisä ja omaan hintatasoon sopiva asumus. Pääkaupunkiseudulle tyypillisesti suosituimpien alueiden vuokrien hintataso on melko korkea, mutta asuntojen hinnat vaihtelevat Vantaan eri osissa. Omakotitaloasujille Vantaalta löytyy sekä uusia lähiökoteja sekä vanhempia taloja.

Koulutus ja työskentely

Vantaalla on lapsille laaja valikoima sekä päiväkoteja että perhe- ja ryhmäpäivähoitopaikkoja. Sopivan hoitopaikan löytää joko kunnallisista palveluista tai yksityiseltä puolelta. Kaupunki lupaa laadukasta ja tasavertaista varhaiskasvatusta jokaiselle lapselle ja turvalliset puitteet kehitykselle.

Peruskoulun puolelta löytyy useita ala- sekä yläasteita mukaan lukien Vantaan kansainvälisen koulun. Lukio-opiskeluun kaupungista löytyy peruslukioita ja esimerkiksi musiikkiin ja tanssiin painottuvia kouluja. Vantaan lukioissa on monipuoliset kurssivalikoimat ja mahdollisuudet kansainvälisiin projekteihin. Vantaalla on myös hyvät puitteet ammatilliseen opiskeluun. Vantaan ammattiopisto Varia avaa ovet moniin ammatteihin. Ammattiopistossa on mahdollisuudet opiskella 25 eri tutkintoon ja ammattiin lukuisilla aloilla. Merkonomiksi voi opiskella myös Kauppiaitten Kauppaoppilaitoksessa Mercuriassa. Ammattikouluissa opiskelu onnistuu myös oppisopimuskoulutuksella.

Helsingin yliopiston avoin yliopisto tarjoaa koulutusta Vantaalla ja ammatillista korkeakoulutusta voi Vantaalla harjoittaa Lauria- ja Metropolia-ammattikorkeakouluissa.

Vantaalla suuria työllistäjiä ovat muun muassa elintarvike-, LVI- ja koneteollisuus ja yritystoiminta. Vantaan Aviapolikseen, ”lentokenttäkaupunkiin” on keskittynyt monia logistiikan ja korkean teknologian yrityksiä. Vantaan kaupunki kannustaa myös uusia yrittäjiä, jotta asuinalueet elävöityvät entisestään ja palvelutarjonta rikastuu. Elävöittämistoimien ansioista Vantaalle syntyy jatkuvasti uusia työpaikkoja. Vantaalla yrityksille on myös erilaisia yhdistyksiä ja kauppakamareita, jotka auttavat ja yhdistävät yrittäjiä.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Vantaalta löytyy vapaa-ajan aktiviteetteja jos jonkinlaisia. Parhaiten Vantaa on tunnettu Tiedekeskus Heurekasta, joka avaa tieteen maailman tavallisellekin maallikolle käytännön kautta. Varma vetonaula etenkin lasten retkipäivälle, mutta sieltä varmasti löytyy ihmeteltävää myös varttuneemmalle väelle.

Taidetta kaupungissa pääsee ihailemaan esimerkiksi Vantaan kaupunginmuseoon tai Vantaan taidemuseo Artsissa. Kaupungista löytyy myös lukuisia muita taidemuseoita ja –gallerioita. Kulttuurinnälkäisille muussa kulttuuritarjonnassa on mukana myös erilaisia museoita, kuten muun muassa ilmailumuseo, maatalousmuseo sekä Helsingin pitäjän kotiseutumuseo. Vantaan teatteritarjonnasta vastaavat Tikkurilan teatteri, Teatteri Vantaa, Vantaan näyttämö ja Hakunilan teatteri. Näiden näyttämötaiteen osaajien valikoimasta löytyy varmasti jokaiselle teatterin ystävälle jotakin. Vantaalla on myös loistavat mahdollisuudet kuvataiteen ja musiikin opiskeluun aloittelijoille ja myös kehittyneemmille taitureille.

Vantaalla järjestetään vuodessa paljon erilaisia musiikkitapahtumia ja tarjolla on iso valikoima muidenkin esittävien taiteiden, kuten teatterin ja tanssin tapahtumia. Vantaan kulttuuritarjonta ei varmasti jätä ketään kylmäksi.

Urheilusta kiinnostuneille on myös upeat puitteet Vantaan sydämessä. Kaupungin tiet ottavat huomioon jalankulkijat ja pyöräilijät ja lenkkipolkuja löytyy myös luonnossa viihtyville. Vantaalla on viisi uimahallia ja useita kuntosaleja, joissa voi liikkua yhdessä ja erikseen. Ryhmäliikkujille tarjotaan myös monia ohjattuja kursseja ja kerhoja. Vantaalta löytyy useita jumppasaleja ja myös suurempia urheiluhalleja, joissa erinäisten urheilulajien harjoittaminen onnistuu. Jos liikkuminen sisätiloissa ei innosta, löytyy Vantaalta monia hyviä paikkoja ulkoilmaurheiluun. Puitteet ovat hyvät esimerkiksi frisbee-golfiin, yleisurheiluun ja skeittaukseen.

Vantaan alueella on paljon puistoja, uimarantoja, luontopolkuja ja virkistysalueita, joilla rentoutua luonnon helmassa. Esimerkiksi Petikon virkistysalueella voi viettää rentouttavia hetkiä Suomalaisen luonnon sydämessä. Monet hiihto- ja suunnistusseurat toimivat Petikon 1700 hehtaarin kokoisella alueella. Myös kalastelijoille Vantaa tarjoaa puitteet purojen ja jokien rannoilla. Vantaankoskesta voi ammentaa ajanvietettä myös perhokalastuksen ja melonnan parissa. Vaikka Vantaa sijaitsee Suomen metropolialueella, on luonto silti lähellä. Vantaan ja lähiseudun luontoon järjestetään myös yhteisiä, opastettuja retkiä. Luonnon helmaan halutessaan ei siispä tarvitse lähteä kohtaamaan luonnonvoimia yksinään. Alueelta löytyy myös leirintäalueita ja yöpymispaikkoja.

Muuta Vantaalla

Vantaalla terveydenhuolto keskittyy Katariinan sairaalaan ja ympäri Vantaata sijaitseviin terveysasemiin. Kaupunki panostaa myös henkiseen hyvinvointiin ja päihdeongelmien hoitoon aloittamalla päihde- ja mielenterveyspalvelupisteiden toiminnan vuonna 2016.

Mahdollisuudet erilaisiin vapaaehtoistoimiin ovat Vantaalla hyvät. Esimerkiksi nuorisotyössä, koulumummi ja –vaari toiminnassa ja monikulttuurisessa vapaaehtoistyössä pääsee vaikuttamaan ja auttamaan. Valikoimasta löytyy varmasti kaikille vapaaehtoistoiminnasta kiinnostuneille oma paikka.

Vilkas ja aktiivinen Vantaa

Vantaalla ei käy aika pitkäksi. Vantaalla on 12 kirjastoa, 5 uimahallia, lukuisia siäsurheiluhalleja, kuntosaleja, tenniskenttiä, 3 jalkapallohallia, 2 jäähallia, 2 golfkenttää. Vantaalta löytyy myös pohjoismaiden kolmanneksi suurin kauppakeskus Jumbo, joka sijaitsee aivan Helsinki-Vantaan lentokentän tuntumassa. Vantaalla ei käy aika pitkäksi.

Vantaalla on vilkasta yritystoimintaa ja runsaasti teollisuusalueita erinomiasen sijaintinsa ansiosta. Vantaalla on monen suuryrityksen, muun muassa Cramon, Fazerin, Finnairin, One Wayn, Shellin, Suunnon, Tikkurilan ja Veikkauksen pääkonttorit.