Myytävät asunnot Kouvola

Kouvola on keskikokoinen viihtyisä ja moderni kaupunki hyvien kulkuyhteyksien ulottuvissa. Kaupunki sijaitsee Kymenlaaksossa Kymijoen varrella ja se on yksi ensimmäisistä Suomen kuudesta ”uudesta kaupungista”. Kaupungiksi se tuli vuonna 1960. Kouvola on keskikokoinen viihtyisä ja moderni kaupunki hyvien kulkuyhteyksien ulottuvissa.Kouvolan naapurikuntia ovat Iitti, Hamina, Heinola, Kotka, Lapinjärvi, Loviisa, Luumäki, Miehikkälä, Mäntyharju, Pyhtää ja Savitaipale. Kouvola on vuosien saatossa kasvanut tärkeäksi logistiikkakaupungiksi. Se on myös kaupunkiseutunsa liikenteellinen, kaupallinen, hallinnollinen, oikeudellinen ja koulutuksellinen keskus.

Kouvola lukuina

• Pinta-ala: 2 883,29 km²
• Perustettu: 1960
• Väkiluku: 85 784
• Väestötiheys: 33,53 asukasta / km²
• Suomenkielisiä 95,8 % ruotsinkielisiä 0,3 %, muut kielet 3,8 %
• Ikäjakauma: 0-14v. 14,2 %, 15-64v. 61,6 %, yli 64v. 3,8 %
• Kunnallisvero: 20,75 %

Ympäristö ja asuminen

Asuinympäristönä Kouvola on monipuolinen, luonnonläheinen ja edullinen ja toimii kotipaikkana noin 87 000:lle ihmiselle. Kaupungin vuokra-asunnot tarjoaa alueen oma vuokrataloyhtiö Kouvolan Asunnot Oy. Osaa asunnoista vuokraa yksityiset tahot. Kouvolassa on myynnissä myös lukuisa kirjo omistusasuntoja kaupungista ja myös maaseudun rauhasta. Kouvolassa on monimuotoiset mahdollisuudet laadukkaalle asumiselle ja siellä saa varmasti vastinetta rahallensa.Kouvolassa on monimuotoiset mahdollisuudet laadukkaalle asumiselle ja siellä saa varmasti vastinetta rahallensa. Vuonna 2014 tehdyssä vertailussa Kouvola oli kuudenneksi edullisin kunta asua Suomessa. Kouvolassa on seitsemän eri asuinaluetta, jotka kaikki tarjoavat omanlaisensa idyllisen ympäristön.

Kouvolassa palvelut ovat lähellä ja niitä on runsaasti. Keskustan tiivis rakenne mahdollistaa nopean kaupungissa liikkumisen ja asioimisen. Kaupungin valttikorttina ovat loistavat kulkuyhteydet kaikkialle Suomeen ja myös Venäjälle! Rautatietä pitkin Helsinkiin pääsee reilussa tunnissa ja rajan toiselle puolelle Pietariin kahdessa. Kouvolasta lähtee rautatie neljään suuntaan, joten Suomessa liikkuminen käy oikein kätevästi. Kaupunki sijaitsee myös valtateiden 6 ja 15 varrella, joten myös linja-autolla ja omalla autolla pääsee helposti paikasta toiseen. Kaupungin sisällä myös kulkee linja-autoja ja siellä on hyvät puitteet myös pyöräilylle ja jalan kulkemiselle.

Koulutus

Kouvola tarjoaa asukkailleen laadukasta ja monipuolista opetusta. Pienet lapset saavat päivähoitoa, varhaiskasvatusta ja esiopetusta joko kunnan ylläpitämissä päiväkodeissa tai yksityisiltä tahoilta ja perhepäivähoitajilta. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa pyritään virikkeelliseen oppimiseen leikin ohella.

Perusopetusta Kouvolassa on tarjolla yhteensä 36 kunnan ylläpitämässä oppilaitoksessa. Perusopetuksen alueet ovat jaettu kolmeen osaan: pohjoinen, keskinen ja eteläinen alue. Kouvolan koulujen tärkeimpiä arvoja opetuksessa ovat oppilaan paras, kunnioitus, vastuullisuus, yhteisöllisyys, edistyksellisyys, luovuus ja totta kai turvallisuus.

Kouvolassa on hyvät mahdollisuudet myös peruskoulun jälkeiselle opiskelulle. Kouvolan alueella on viisi lukiota: Elimäen lukio, Kouvolan iltalukio, Kouvolan yhteislyseo, Kuusankosken lukio ja Valkealan lukio. Kyseisissä kouluissa opiskelu on monipuolista ja kurssien kirjosta voi valita itselleen mieleisen painotuksen. Ammatillinen opiskelu onnistuu Kouvolan seudun ammattiopistossa, joka on monialainen ja laadukas paikka opiskella. Opistossa on mahdollista valita suoritettava tutkinto lähes viidenkymmenen vaihtoehdon valikoimasta. Kouvolassa erikoisuutena on myös mahdollista opiskella muun muassa veturinkuljettajaksi tai liikenteenohjaajan koulutusta Kouvolan Rautatie- ja Aikuiskoulutus Oy:ssa, KRAO:ssa.
Korkeakoulutarjonta Kouvolassa kattaa Kymenlaakson ammattikorkeakoulun, KYAMK:n. Kaupungissa toimii myös Helsingin yliopiston yksikkö koulutus- ja kehittämiskeskus Palmenia. Näiden lisäksi opintoja on mahdollisuus suorittaa Kymenlaakson kesäyliopistossa ja Kouvolan kansanopistossa.

Työskentely

Hyvästä sijainnistaan johtuen Kouvolassa logistiikan ala on jatkuvasti kehittyvä ja se luo paikkakunnalle koko ajan lisää työpaikkoja. Suurin osa Kouvolan työikäisestä väestöstä työskentelee palveluammateissa. Muita suuria työllisyysaloja ovat muun muassa teollisuus ja kaupan alat.

Kouvolassa työssäkäyntialueella on yhteensä noin 37 200 työpaikkaa ja yrityksiä on yhteensä noin 4 500. Kaupungissa tärkeää roolia näyttelee kaupungin oma elinkeinoyhtiö Kouvola Innovation Oy, joka keskittyy Kouvolan yrityspalvelujen ja hankkeiden monipuolistamiseen ja kehittämiseen. Yhtiön tavoitteena on kasvattaa kaupungin elinvoimaa ja vetovoimaa uusia yrittäjiä kohtaan.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kouvolan kaupungissa löytyy rutkasti vaihtoehtoja vapaa-ajan viettoon ja virkistymiseen. Kouvolasta löytyy Suomen 3. suurin hyvipuisto tykkimäki, jonka yhteydessä on myös Aquapark.

Kulttuuritarjonta on moninaista ja kaupungissa järjestetään vuosittain monia tapahtumia eri yhteistyökumppaneiden kera. Tärkeitä toimijoita tapahtumien mahdollistamisessa ovat kaupungin eri järjestöt, yhdistykset ja seurat omilla aloillansa. Jokavuotisia tapahtumia Kouvolassa ovat esimerkiksi elokuussa järjestettävät Taiteiden yö ja Verlan Aika. Tarjonnan ja tapahtumien tavoitteena on hyvinvoivat kuntalaiset yhdessä ja yksilöinä.

Erilaisten taiteiden ystäville Kouvolassa on tarjottimella musiikkia, kuvataidetta ja teatteria. Kouvolan ja Kotkan kaupunkien orkesteri Kymi Sinfonietta tarjoaa unohtumattomia musiikkiesityksiä eri tapahtumissa ja esityksissä. Orkesterin juuret juontavat pitkälle historiaan ja se on saanut alkunsa harrastajamuusikoiden keskuudessa. Kuvataidetta Kouvolassa pääsee ihastelemaan erilaisissa museoissa, gallerioissa, pajoissa ja näyttelytiloissa. Erityisesti paikallisten taiteilijoiden töitä on nähtävissä kaupungin kirjastojen näyttelytiloissa. Teattereita Kouvolassa on kuusi: Kouvolan teatteri, Mikä? teatteri ry, Kuusankosken teatteri, Anjalankosken teatteri, Uusi Teatteri Utti ja Voimateatteri. Teattereissa on esityksiä kaiken ikäisille ja esitystarjonta on monipuolista. Kesäisin alueella toimii myös kesäteattereita, joihin voi tehdä oivia kesäretkiä!

Myös urheilu- ja ulkoilma-aktiviteetit ovat Kouvolassa otettu hienosti huomioon. Kaupungissa on monia tiloja erilaisille ryhmäliikuntamuodoille ja paikallisten seurojen toiminnasta löydät varmasti itsellesi sopivaa jumppaa. Kouvolassa on myös hyvät puitteet uintiharrastukselle, sillä sieltä löytyy viisi uimahallia, joissa kaupunki järjestää uimaopetusta ja ohjattua vesiliikuntaa. Ulkoilusta nauttiville kaupungin alueella on erilaisia ulkoliikuntapaikkoja, kuten lähiliikuntapaikkoja ja talvisin kaupungista löytyy myös hyvät ladut hiihtäjille. Kouvolan kupeessa on mahdollista myös lasketella Mielakan laskettelukeskuksessa. Kaupungissa myös luonto on suuri osa miljöötä, ja luonnossa liikkuville on tarjolla myös opastettuja retkiä. Vesistön läheisyys tuo mahdollisuudet myös esimerkiksi melontaan ja kalastukseen. Kaupunki ylläpitää myös ulkouintipaikkoja.