Myytävät asunnot Järvenpää

Järvenpää on omalaatuinen osansa Uudenmaan maakuntaa ja myös osa Helsingin metropolialuetta. Järvenpää sijaitsee Tuusulanjärven rannalla, mikä lisää kaupungin viehätysvoimaa. Kaupunkiin rakennetaan jatkuvasti uusia asuntoja ja se on vetävä paikka keskeisen sijaintinsa ja kauniin luontonsa vuoksi. Järvenpää sijaitsee pääradan varrella ja liikenneyhteydet ovat muutoinkin toimivat. Järvenpään naapurikuntia ovat Mäntsälä, Sipoo ja Tuusula. Kaupunki on pinta-alaltaan hyvin pieni, mutta se on Suomen neljänneksi tiheimmin asuttu.

Järvenpää lukuina

  • Pinta-ala: 39,93 km²
  • Perustettu: 1951
  • Väkiluku: 41 523
  • Väestötiheys: 1 106 asukasta / km²
  • Suomenkielisiä 94,6 % ruotsinkielisiä 0,9 %, muut kielet 4,5 %
  • Ikäjakauma: 0-14v. 17,6 %, 15-64v. 67 %, yli 64v. 15,4 %
  • Kunnallisvero: 19,75 %

Ympäristö ja asuminen

Järvenpää on viihtyisä, pieni ja tiheään asuttu vetovoimainen kaupunki pääkaupungin läheisyydessä. Kauniiden järvimaisemien lisäksi siellä voi nauttia kaupungin vilinästä sekä idyllisistä moderneista asuinalueista. Luonto on Järvenpäässä lähellä ja halutessaan siellä voi asettua asumaan myös maalaismaisemiin. Järvenpäähän rakennetaan vuosittain 300-400 uutta asuinpaikkaa.

Kaupungin pienen pinta-alan ansiosta palvelut ja viihdykkeet ovat asujaa lähellä. Palvelutarjonta on Järvenpäässä runsasta ja myös kulttuuritarjonta sekä erilaiset harrastemahdollisuudet ovat monipuolisia. Myös liikenneyhteydet Järvenpäässä ovat toimivat. Bussilla pääsee helposti myös Helsinkiin ja kaupunki sijaitsee päärautatieradan varrella. Myös moottoritietä pitkin Järvenpäästä pääsee kulkemaan helposti ja nopeasti. Jos mielii päästä kauemmaksi reissuun, on Helsinki-Vantaan lentokentällekin vain n. 20 minuutin ajomatka.

Koulutus

Järvenpäässä on tarjolla koulutuspalveluita varhaiskasvatuksesta lukio-opiskeluun. Alueella sijaitsee myös ammattiopistoja sekä seurakuntaopisto.

Varhaiskasvatuksessa panostetaan lasten hyvinvointiin sekä siihen, että jokainen lapsi saa hyvät valmiudet kouluelämään. Järvenpäästä löytyy sekä yksityisiä että kaupungin järjestämiä päivähoitoja. Avointa varhaiskasvatusta Järvenpäässä tarjoaa Perhekeskus Maahinen sekä esimerkiksi Mannerheimin lastensuojeluliitto ja Järvenpään seurakunta.

Järvenpäässä toimii kahdeksan ala-astetta, yksi yläaste ja kaksi yhtenäiskoulua. Näiden lisäksi Järvenpäässä on myös erityiskoulu, joka kattaa vuosiluokat 1-9 . Kaikki nämä koulut tarjoavat laadukasta perusopetusta alueen lapsille ja nuorille.

Järvenpäässä sijaitsee yksi Suomen suurimmista lukioista, Järvenpään lukio. Lukiossa on mahdollista valita jokin seuraavista linjoista: kuvataide, musiikki, urheilu, luonnontiede sekä yhteiskunta talous ja yrittäminen. Lukio on siispä valtavan monipuolinen ja innostava ympäristö opiskella valmiuksia jatko-opintoihin ja työelämään. Lukiossa toimii myös aikuislinja.

Näiden lisäksi kaupungissa toimii Järvenpään Opisto, jossa on mahdollista itsenäisesti opiskella erinäisiä kursseja. Opistossa voi opiskella mm. kieliä, taito- ja taideaineita, musiikkia, tanssia sekä paljon muuta. Siellä on mahdollista suorittaa myös avoimen yliopiston kursseja sekä taiteen perusopetusta.

Työskentely

Järvenpää on tärkeä Uudenmaan kaupallinen ja hallinnollinen keskittymä. Kaupungin alue on otollinen paikka työssä käymiselle sekä oman yrityksen perustamiselle ja pyörittämiselle. Kaupungin keskeinen sijainti mahdollistaa kannattavan yritystoiminnan ja helpot kulkuyhteydet ovat otolliset tuotteiden ja työvoiman liikkumisen kannalta.

Järvenpäässä toimii valtava määrä yrityksiä. Yhteensä niitä on n. 2 700 ja niistä merkittävimpiä ovat Valmet, Rocla, Wursti, Helsingin Mylly, Marimatic, Auramo, Mestaritoiminta, Rautanainen (K-Rauta), Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen, Prisma, K-citymarket, Kavika, Temal, Aerial, Elopak, Tietosähkö ja Pentisol. Järvenpäässä elinkeinorakenne on monipuolinen ja pitää sisällään monien erilaisten alojen yrityksiä.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Myös vapaa-ajan aktiviteettien suhteen Järvenpää on otollinen paikka harrastajalle kuin harrastajalle. Kaupungista löytyy puitteet monenlaiseen puuhaan ja kiinnostavia kohteita kulttuurin ystäville.

Merkittävin ja tunnetuin kulttuurikohde Järvenpäässä on Jean Sibeliuksen kotina ollut Ainola. Kaunis vanha hirsirakennus oli Sibeliuksen ja hänen perheensä koti vuodesta 1904 lähtien. Nykyään Ainola on avoin vierailijoille Jean Sibeliuksen kotimuseona. Ainolan sisällä kaikki on säilytetty alkuperäisessä asussaan ja vierailu siellä on hieno aikamatka Suomen taiteen ja menneisyyden kotikulttuurin syövereihin.

Tuusulanjärven rannalta löytyy myös muita taiteilijakoteja. Tuusulanjärven taiteilijayhteisöön kuului aikanaan myös Juhani Ahon, Eero Järnefeltin ja Joonas Kokkosen taiteilijakodit. Nykyään nämä paikat ovat kulttuurista kiinnostuneille avoinna yleisesti ottaen kesäaikaan. Tuusulanjärven kaunis ympäristö tarjoaa siispä loistavia kesäretkikohteita vaikka kuinka paljon. Kaupungissa toimii myös Järvenpään Taidemuseo, jossa nähdään vaihtelevia näyttelyitä laidasta laitaan.

Järvenpään kulttuurin keskuksena toimii Järvenpää-talo, jossa järjestetään erilaisia tapahtumia ja esityksiä. Talon tiloissa on mahdollista päästä nauttimaan esimerkiksi teatteriesityksistä, kulttuuritapahtumista, messuista ja keikoista. Järvenpää-talon tiloissa on mahdollista pitää myös omia tapahtumia ja sieltä löytyy erilaisia kokoustiloja.

Järvenpäässä järjestetään vuosittain myös useita kiinnostavia kulttuuritapahtumia ja -tempauksia. Tunnetuimpia näistä ovat musiikkitapahtuma Puistoblues, kuvataiteen Värinää-viikot sekä taiteenlajeja yhdistelevä kulttuuri-ilottelu Meidän Festivaali.

Järvenpää on loistava kaupunki, sillä siellä harrastusmahdollisuudet ovat lukuisat. Harrastevalikoimasta löytyy varmasti jokaiselle jotain: urheilua, musiikkia, taiteilua, kieliä ja sen sellaista. Järvenpää Opistossa kurssitarjonta on laajaa ja kaupunki tarjoaa erinomaisia tiloja erilaisille liikuntaharrastuksille. Kaupungista sisäliikuntaan löytyy esimerkiksi kuntosaleja, uimahalli ja sisäliikuntatiloja vaikkapa palloiluun.

Ulkoilijoille Järvenpäässä on hienot puitteet. Järvimaisemissa lenkkeily on virkistävää ja luonto on muutoinkin kaupungissa aina lähettyvillä. Kaupungista löytyy myös valmiudet esimerkiksi frisbeegolfiin, skeittaukseen, hiihtoon, jalkapalloon ja tennikseen. Siellä on myös kuntoratoja sekä hiekkakenttiä, joissa voi pitää huolta fyysisestä kunnostaan. Kesäisin pääsee uimaan myös kaupungin uimarannoille. Järvi tarjoaa mahdollisuuden myös veneilylle venepaikan hankkineille asukkaille. Jokaiselle ulkoilmasta nauttivalle löytyy siispä varmasti puuhaa Järvenpäästä!