Myytävät asunnot Hyvinkää

Jos haussa on kotikaupunki kattavilla palveluilla, hyvillä kulkuyhteyksillä ja miellyttävällä, on Hyvinkää hyvä valinta! Kaupunki sijaitsee pääradan varrella ja on maakuntansa kuudenneksi suurin kaupunki. Hyvinkää on kehittyvä ja eläväinen kaupunki, joka tarjoaa hyvät puitteet monipuoliseen elämiseen. Harrastusmahdollisuuksia löytyy laidasta laitaan ja kaupunki on elinkeinorakenteeltaan monipuolinen. Hyvinkää sijaitsee Uudellamaalla ja sen naapurikaupunkeja ovat Riihimäki, Hausjärvi, Mäntsälä, Loppi, Vihti, Tuusula ja Nurmijärvi.

Hyvinkää lukuina

  • Pinta-ala: 336,77 km²
  • Perustettu: 1917
  • Väkiluku: 46 600
  • Väestötiheys: 144,4 asukasta / km²
  • Suomenkielisiä 94,4 % ruotsinkielisiä 0,8 %, muut kielet 19,1 %
  • Ikäjakauma: 0-14v. 16,4 %, 15-64v. 64,6 %, yli 64v. 19,1 %
  • Kunnallisvero: 19,75 %

Ympäristö ja asuminen

Hyvinkää on asumisympäristönä monipuolinen. Kaupungista löytyy sekä vanhaa kaunista arkkitehtuuria sekä uudempia rakennuksia jokaiseen makuun. Kaupungista löytyy runsaasti sekä vuokra- että omistusasuntoja. Hyvinkäällä yhdistyy oivasti sekä kaupungin vilinä että rauhalliset asuinalueet ja yleiset oleskelupaikat. Hyvinkää on jaettu 32 kaupunginosaan sekä yhdeksään kylään.

Hyvinkäällä toimii julkinen liikenne. Kaupungissa voi liikkua esimerkiksi bussilla. Paikallislinjoista huolehtii Hyvinkään Liikenne Oy ja pitkän matkan reittejä taas Ventoniemi Oy. Myös kävelijät ja pyöräilijät on otettu Hyvinkäällä huomioon ja liikkuminen vihreästi ja terveellisesti onnistuu kaupungissa oivasti.

Koulutus

Hyvinkään varhaiskasvatuksesta huolehtii kunnan ylläpitämät päiväkodit sekä useat yksityiset toimijat. Mahdollista on myös valita hoitopaikaksi perhepäivähoito ja myös avoin varhaiskasvatus on vaihtoehto. Kaupungissa tahdotaan panostaa varhaiskasvatukseen ja huolehtia lapsien hyvinvoinnista yhteistyössä vanhempien kanssa.

Hyvinkään peruskouluissa opiskelee yhteensä noin 4800 oppilasta. Kaupungissa on 19 peruskoulua, joista viisi on kyläkouluja. Mukaan lukeutuu myös yksi ruotsinkielinen koulu, Svenska skolan i Hyvinge sekä kaksi erityiskoulua.

Peruskoulun jälkeen Hyvinkäällä on mahdollista suorittaa lukio-opintoja Hyvinkään Sveitsin lukiossa sekä Hyvinkään Yhteiskoulun lukiossa. Jälkimmäisessä on myös aikuislinja. Hyvinkään Sveitsin lukiossa voi valita myöskin luonnontieteellisen linjan opintoihinsa.

Hyvinkäällä on mahdollista kehittää taitojaan myös Hyvinkää Opistossa. Tämä kansanopisto tarjoaa laajan valikoiman erilaisia kursseja. Tarjonnasta löytyy muun muassa musiikki-, kotitalous-, liikunta- sekä taidekursseja.

Työskentely

Hyvinkään kaupunki on alueella suurin työnantaja ja se työllistääkin noin 3000 eri alojen osaajaa. Kaupungista pyritään jatkuvasti tehdä entistä miellyttävämpää, monipuolisempaa ja vetovoimaisempaa. Kaupungin työntekijät ovat siinä merkittävässä roolissa.

Muita suuria työllistäjiä ovat esimerkiksi Konecranesin ja Myllyn Parhaan pääkonttorit sekä tehtaat. Myös Koneen ja Isoverin tehtaat sijaitsevat Hyvinkäällä. Myös maa-ainesten ottoalueet ovat Hyvinkäällä suuria työllistäjiä. Niistä isoimmat ovat Suomiehessä ja Astrakanissa. Maataloudella on suuri rooli Hyvinkään elinkeinorakenteessa ja alueella onkin yhteensä noin 120 maatilaa.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kotoisan tunnelman ei pidä antaa hämätä liiaksi, kaupunki on myös paljon muuta! Hyvinkää on myös oivallinen kulttuurikaupunki ja tarjonnasta löytyy jokaiselle jotakin. Ennen kaikkea Hyvinkää on tunnettu Suomen Rautatiemuseosta. Hyvinkää on merkittävä rautatiekaupunki ja on saanut kunnian pitää sitä koskevaa museota yllä. Sen lisäksi Hyvinkäällä sijaitsee Jussintorin liike- ja taidekeskus, jossa toimii muun muassa Hyvinkään taidemuseo. Hyvinkään kaupunginmuseo taas sijaitsee Villatehtaan rakennuksissa.

Musiikista pääsee Hyvinkäällä nauttimaan esimerkiksi Hyvinkäätalossa, jonka konserttisali on Hyvinkään kaupunginorkesterin kotisali. Kaupungissa sijaitsee myös 1957 perustettu musiikkiopisto, joka tarjoaa esitysten lisäksi taiteen perusopetusta kaupungin asukkaille.

Teatterin ystäville Hyvinkäältä löytyy useita vaihtoehtoja. Kaupungissa on viisi teatteriyhdistystä: KulkuriTeatteri, Kirkkoteatteri, Teatteri Buffonata, Teatteri Päivölä sekä Teatteri Lokki. Nämä teatterit tarjoavat katseluelämyksiä laidasta laitaan ja niiden toimintaan on mahdollista myös itse hakea mukaan.

Hyvinkään kaupungin tapahtumakalenteriin on vakiintunut joitain hauskoja vuosittaisia tapahtumia, joihin ottaa osaa sekä asukkaat että kauempaa tulleet. Yhden Päivän Juttu on koko perheelle suunnattu tapahtuma, joka avaa museoiden ja näyttelytilojen ovet ilmaiseksi yhden päivän ajaksi. Tapahtuma järjestetään helatorstaisin. Sun Dance Day on nuorille suunnattu musiikkitapahtuma, jolla juhlistetaan koulujen alkuja suurien musiikkinimien sekä nousevien tähtien kera. Suomen Rautatiemuseolla juhlitaan 30.7. Hyvinkää-päivää kaupungin syntymäpäivän kunniaksi. Elokuussa vietettävä Lystipäivä tarjoaa paljon monipuolista ohjelmaa koko perheelle. Joulun aikaan järjestetään Hyvinkään Joulu, joka pitää sisällään suuret Joulumarkkinat ja kaikenlaista ohjelmaa, kuten joulukulkueen läpi kaupungin.

Hyvinkäällä on valtava määrä erilaisia harrasteyhdistyksiä, joiden joukosta voit löytää itsellesi mieleisen harrastuksen. Liikuntayhdistyksiä ja -seuroja on monia. Erityisesti ulkoliikuntapaikkoihin Hyvinkäällä on tahdottu panostaa. Virkistysalueita ja luonnonalueita tahdotaan pitää hyvässä kunnossa, jotta asukkaiden olisi miellyttävää pitää itsestään huolta niissä aikaa viettämällä. Urheilukenttä, uimala, urheilupuisto sekä liikuntaradat ovat loistavia paikkoja kuntoiluun yhdessä ja erikseen. Myös jäähalli, kuntosalit sekä liikuntasalit tarjoavat puitteet urheilulle.

Luonnossa liikkuminen käy vaivattomasti ja virkistävästi Hyvinkään kauniissa maisemissa. Salpausselällä ja muilla harjualueilla sijaitsee miellyttäviä, kovapohjaisia reittejä, joilla voi nauttia ulkoilusta. Suuri osa niistä sopii myös pyöräilemiseen, joten polkupyörällä huristelukin onnistuu luonnon siimeksessä. Jo hyvin lähellä keskustaa löytyy myös talvisin hyvin hoidettuja latuja ja suuriakin latuverkkoja. Sveitsinpuisto sekä Kytäjä-Usmi ovat retkeilyalueita, joilla voi retkeillä ja tarkkailla luonnon tapahtumia ja asukkaita. Ja vaikka Hyvinkää ei olekaan kovin runsasvetinen alue, siellä on silti monia kalastuspaikkoja sekä uimarantoja. Myös lapsiperheet on otettu ulkoalueissa huomioon ja kaupungin alueelta löytyy useita leikkipaikkoja ja viihtyisiä puistoja ajanviettoon koko perheen voimin.