Myytävät asunnot Espoo

Uudellamaalla sijaitseva Espoo on osa Helsingin metropolialuetta ja rakenteeltaan vahvasti sidoksissa Helsinkiin. Tämä kaksikielinen kaupunki on väkiluvultaan Suomen toisiksi suurin. Espoo kuuluu pääkaupunkiseutuun ja sen muita naapurikuntia Helsingin lisäksi ovat Vihti, Nurmijärvi ja Vantaa.

Keskeisestä sijainnistaan huolimatta Espoo on miljööltään hyvin monipuolinen ja siellä on helppo päästä myös kaupungin kiireisyyttä pakoon. Kaupunkimiljöön vastapainoksi Espoo tarjoaa asukkailleen ja vierailleen monipuolisen luonnon. Suomen kaunis luonto näkyy vahvasti Espoon ympäristössä. Espoon alueelta löytyykin merenrantaa, järviä, erämaita ja –metsiä. Kaupunkimiljöön vastapainoksi Espoo tarjoaa asukkailleen ja vierailleen monipuolisen luonnon. Monipuolisen miljöönsä vuoksi kaupunkia on kuvailtu esimerkiksi siten, että siellä voi kokea koko Suomen pienoiskoossa! Espoossa sijaitsee monen suomalaisen suuryrityksen esimerkiksi Nokian ja Fortumin pääkonttorit.

Espoo lukuina

 • Väkiluku 270010 asukasta, Espoo on yksi Helsingin seudun 14 kunnasta, joissa yhteensä 1420284 asukasta
 • Väestötiheys 864,8 as./km²
 • Kunnallisvero 18 %
 • Perustettu 1400-luvulla
 • Lentoasema Helsinki-Vantaa
 • Neliöhinta keskimäärin 3500 euroa
 • Asuntoja 124 000
 • Muuttovoitto 2822 asukasta
 • Päiväkodit Noin 150 kunnallista suomen kielistä päiväkotia, noin 20 ruotsin tai englannin kielistä päiväkotia sekä kymmeniä yksityisiä päiväkoteja eri puolilla Espoota
 • Suomenkielisiä 79,1 % ruotsinkielisiä 7,6 %, muut kielet 13,3 %
 • Ikäjakauma 0-14v. 19,6 %, 15-64v. 66,9 %, yli 64v. 13,6 %

Ympäristö ja asuminen

Helsingin välittömän läheisyyden vuoksi Espoo on alati mukautuva, viihtyisä ja valtavaa vauhtia kehittyvä kaupunki. Se tarjoaa kaikki kaupunkiasumisen edellytykset, mutta myös pääkaupunkia rauhallisemman ympäristön kiireettömään elämään. Monet lähiöalueet ovat loistavia perheasumiseen ja Espoon alueelle mahtuu myös maalaismaisemaa, joten halutessaan tarjolla on myös hyvin idyllistä asumista kaukana kaupungin hälystä.

Espoo mahdollistaa melko lailla kaikki asumisen muodot. Sieltä löytyy asumusta kerrostaloasunnoista suuriin maaseudun omakotitaloihin. Yhteensä Espoon alueella on lähes 125 000 asuntoa, joista kolmasosa on vuokra-asuntoja. Vuokra-asunnot ovat Espoossa muiden pääkaupunkiseudun kuntien tapaan melko hintavia. Usein kuitenkin kaupungin omistamat asunnot ovat hieman yksityisten tarjoamia halvempia.

Espoo jakautuu useisiin pienempiin alueisiin. Espoon keskus on Espoon hallinnon pääpaikka ja keskuksesta löytyy esimerkiksi Suomen ensimmäinen Ikea. Muita Espoon alueita ovat vesipuisto Serenan koti Korpilampi, meren rannalla sijaitseva upea Espoonlahti, huviloin ja kartanoin koristettu loistava vapaa-ajan kohde Bodomin järvi, urheilun ja kulttuurin keskittymä Leppävaara, Matinkylä, jossa voi ulkoilla ja virkistyä luonnossa, Espoon innovatiivinen keskus Otaniemi – Keilaniemi, sekä Tapiola, jossa sijaitsee todellinen Espoon kulttuurillinen sydän. Myös Nuuksion kansallispuisto lasketaan omaksi alueekseen. Kaikki alueet ovat omanlaisiaan persoonallisia ympäristöjä asua.

Espoon alue pitää sisällään sekä urbaania kaupunkiympäristöä kattavine kulkuyhteyksineen että rentouttavia luontokohteita, kuten Nuuksion kansallispuisto ja useat kauniit järvet. Kaupunki sisältää suureksi kaupungiksi valtavan paljon luontoa. Koko kaupungin pinta-alasta n. 60% on metsää, mikä tarkoittaa sitä, ettei luonto ole koskaan kaukana asujasta. Espoossa pääsee nauttimaan myös merellisestä maisemasta rannikkoseudulla ja saaristossa. Myös meren äärellä on tarjolla asuntoja sekä kodiksi, että mökkitarkoitukseen.

Koulutus

Päivähoitoa ja esiopetusta Espoossa tarjoaa kunta ja erinäiset yksityiset sarat. Espoon peruskouluissa keskitytään laadukkaaseen ja tasavertaiseen opetukseen kaikilla Espoon alueilla. Kouluissa on mahdollista päästä mukaan myös kansainvälisiin projekteihin ja hankkeisiin. Peruskouluja Espoossa on yhteensä 78 suomenkielistä ja niiden lisäksi 11 ruotsinkielistä. Näiden lisäksi kaupungista löytyy Espoon Steinerkoulu ja Espoon kristillinen koulu.

Lukiovalikoimaan kuuluu 11 suomenkielistä lukiota ja niiden lisäksi yksi ruotsinkielinen. Espoossa toimii myös aikuislukio. Lukioita löytyy niin perinteisiä kuin painotuksellisia. Espoossa on mahdollisuus opiskella myös suoraan ammattiin joko oppilaitoksessa tai oppisopimuksella. Kaupungissa ammatillisesta koulutuksesta vastaa koulutuskeskus Omnia, jossa eri tutkintomahdollisuuksia on yli kaksikymmentä. Myös aikuiskoulutus on mahdollistettu useissa koulutuspisteissä.

Espoo tarjoaa myös taideopetusta lapsille ja nuorille esimerkiksi kuvataiteen, sirkustaiteen, teatteritaiteen ja musiikin saralta. Työväenopisto tarjoaa myös aikuisille harrastajille hienot puitteet kehittää itseään taituriksi moninaisissa taidoissa.

Espoo on tunnettu suurien pörssiyritysten ja modernien teknologian yritysten pääkonttoreiden kotina. Keilaniemen suuret toimistotalot kattavat suuren osan Espoon liiketoiminnasta. Siellä sijaitsee muun muassa Koneen, Fortumin ja Nesteen pääkonttorit. Sen lisäksi Espoossa suuria työllistäjiä ovat esimerkiksi Jorvin sairaala ja vakuutusyhtiö Tapiola. Itse Espoon kaupunki työllistää lähes 14 000 ihmistä. Kaupunkiin syntyy jatkuvasti kehityksen mukana uusia työpaikkoja monille aloille. Espoo kovaa vauhtia kehittyvänä kaupunkina on myös otollinen paikka yrittämiselle. Kovan kehityksen ansiosta kaupunki on yrittäjälle innoittava ja mahdollisuuksia täynnä oleva ympäristö harjoittaa omaa elinkeinoa.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Espoossa järjestetään vuosittain merkittäviä kulttuuritapahtumia, kuten musiikkitapahtuma April Jazz ja elokuvafestivaali Espoo Ciné. Suuri osa tapahtumista keskittyy Tapiolaan, Espoon kulttuurikeskukseen. Siellä sijaitsee myös modernin taiteen museo Emma. Tapiolan WeeGee näyttelykeskuksesta löytyy saman katon alta neljä museota. Siellä on myös kahvilaravintola, sekä kokoustiloja tapahtumien järjestämiseen. Kaupunki on tunnettu myös useista kauniista kartanoistaan, joiden ympäristöstä huokuu menneet ajat ja niiden loisto. Kotimaisen teatterin ystäville Espoon kaupunginteatteri esittää laadukasta ja ammattitaitoista näyttämötaidetta. Teatterissa aika-ajoin on myös tarjolla kansainvälistä näyttämötaidetta. Espoossa on myös laaja kurssi- ja aktiviteettivalikoima kaiken ikäisille.

Urheilijoille Espoosta löytyy esimerkiksi uimahalleja ja maauimala, skeittipuisto, kuntosaleja ja erilaisia urheiluhalleja. Lähellä oleva luonto tarjoaa myös loistavat lenkkeilymahdollisuudet. Lapsiperheille löytyy myös lukuisia leikkipuistoja ja tarjolla on myös ryhmäohjausta jos jonkinlaisiin liikuntalajeihin. Myös erilaisia urheilutapahtumia järjestetään kaupungissa vuosittain monia.

Espoon keskustassa on hyvät puitteet myös viihtyisään kaupunkipäivään. Kauppakeskukset Iso Omena ja Sello pitävät sisällään paljon shoppailumahdollisuuksia tarjoavia liikkeitä ja Espoo on muutoinkin pullollaan erilaisia palveluntarjoajia ja yrityksiä. Kaupungin kuohunnassa saa myös taltutettua nälän ja janon lukuisissa viihtyisissä kuppiloissa ja ravintoloissa. Jokaiselle varmasti löytyy keskusalueelta mieluisa taukopaikka tai vaikkapa paikka viettää hauskaa iltaa kaveriporukalla. Espoon keskustassa on hyvät puitteet myös viihtyisään kaupunkipäivään.

Ulkoilmasta nauttiville Espoosta löytyy luonnon omia ihmemaita. Suuri osa kaupungin alueesta on luonnon värittämä ja luonnosta halutaan Espoossa pitää mahdollisimman hyvää huolta. Nuuksion kansallispuisto tarjoaa puitteet pienille ja suuremmille retkille. Se on hyvä paikka aloittaa retkeilyharrastus, mutta tarjoaa haastetta myös kokeneemmille metsänkävijöille. Siellä järjestetään myös opastettuja retkiä ja vaelluksia. Nuuksiossa sijaitsee myös luontokeskus Haltia, jossa voi laajentaa luonnontuntemustaan tai muuten vain ihailla Suomen luonnon monimuotoisuutta. Espoonlahden merimaisemat ja Espoon alueella sijaitsevat järvi-idyllit tarjoavat tilaisuuden kalastukseen ja veneilyyn sekä aloittelijoille, että kokeneemmille konkareille. Vesistöjen ympäriltä on mahdollista myös varata mökkimajoitusta, jos arki kaupungissa alkaa ahdistaa.