Kiinteistönvälittäjät Helsinki

Sivuiltamme löydät juuri sinulle sopivan kiinteistönvälittäjän Helsingistä, joka auttaa sinua asunnon ostamiseen tai myymiseen liittyvissä asioissa. Helsingissä toimii reilut sata eri kiinteistövälitysalan yritystä. Niissä työskentelee yli 1000 kiinteistönvälittäjää ja asunnonmyyjää. Helsingistä löytyy sekä isoja ja pieniä kiinteistövälitysalan yrityksiä. Pienempien yrityksien vastapainoksi Helsingissä toimii isoja välitysliikkeitä, joilla on useita toimipisteitä eri kaupunginosissa.

Helsingissä myytävistä asunnoista reilut 95 prosenttia myy kiinteistövälitysalan yritys. Helsingin kiinteistövälittäjät palvelut monesti koko pääkaupunkiseudun alueella, jonka muodostavat Helsingin lisäksi Espoo, Vantaa ja Kauniainen. Osalla kiinteistönvälittäjistä on toimintaa myös niin sanotuissa kehyskunnissa, joita ovat Hyvinkää, Järvenpää, Kerava, Kirkkonummi, Mäntsälä, Nurmijärvi, Pornainen, Sipoo, Tuusula ja Vihti.

Välityspalkkio Helsinki

Välityspalkkiot ovat ratkaisevassa roolissa, kun asunnon myyjä valitsee kodilleen kiinteistönvälittäjää. Helsingissä on myytäviä kohteita paljon, mutta niin on myös välittäjiäkin. Kilpailu myytävistä kohteista on kovaa. Helsingissä asuntojen hinnat ovat muuta maata selkeästi korkeammat, joten välityspalkkiotkin nousevat normaalitilanteessa korkeammaksi. Kova kilpailu näkyy välityspalkkioissa ja erot eri yrityksien välillä ovat suuret.

Iltasanomien Helsingissä 2013 tekemän selvityksen mukaan ero halvimman ja kalleimman välityspalkkion välillä oli jopa viisinkertainen. Hintaerojen takana olivat ja yleensä ovat palvelutaso ja sen laajuus, hinnoittelun yleiset periaatteet ja erot välittäjien arvioimissa työmäärissä asunnon myymiseksi. Jolloin välitysliikkeillä välityspalkkiot perustuivat selvityksessä huoneiden lukumäärään, ei asuinneliöihin. Toisella yrityksellä asiakirjakulut peritään erikseen, eikä niitä ole laskettu mukaan välityspalkkioon. Yksi välittäjä arvioi kohteen haastavaksi myytäväksi, mikä pidentää myyntiaikaa ja lisää työmäärää, mikä vaikuttaa luonnollisesti työmäärään.

Pääkaupunkimme Helsinki

Helsinki, Suomen pääkaupunki ja Uudenmaan maakuntakeskus. Helsinkiin keskittyy Suomen vilkkain liike-elämän ja se onkin metropolialueen keskus. Sieltä löytyy myös Suomen runsain kulttuuritarjonta. Merenrannalla sijaitseva kaunis suurkaupunki on koti ja työpaikka monille ja se on asukasmäärältään Suomen suurin. Kaupunki on asumisrakenteeltaan monipuolinen ja sieltä löytyy koti makuun kuin makuun. Myös liikenneyhteydet ovat luonnollisesti loistavat. Julkista liikennettä löytyy joka lähtöön ja moottoritie vie suuntaan jos toiseenkin. Helsinki on myös varsin merkittävä satamakaupunki, josta myös monet matkustajalaivat lähtevät. Helsingin naapurikuntia ovat lännessä Espoo, idässä Sipoo ja pohjoisessa Vantaa.

Helsinki lukuina

  • Pinta-ala: 215,12 km²
  • Perustettu: 1550
  • Väkiluku: 635 591
  • Väestötiheys: 2 967 asukasta / km²
  • Suomenkielisiä 80,8 % ruotsinkielisiä 5,8 %, muut kielet 13,5 %
  • Ikäjakauma: 0-14v. 13,9 %, 15-64v. 69,8 %, yli 64v. 16,4 %
  • Kunnallisvero: 18,5 %
  • Lentoasema: Helsinki-Vantaan lentoasema

Ympäristö ja asuminen

Helsinki on asuinympäristönä valtavan monipuolinen. Keskustassa pystyy tuntemaan kansainvälisen suurkaupungin sykkeen, mutta sen ulkopuolella voi myös asua rauhallisilla omakotitaloalueilla ja Helsingin lähialueilta löytyy myös maaseudun rauhaa. Uusien modernien asuntojen lisäksi kaupunki on täynnä kaunista arkkitehtuuria ja vuosien saatossa ilmenneet tyylisuuntaukset näkyvät kaupungin ilmeessä. Kaiken kaikkiaan Helsinki on värikäs asuinpaikka, josta löytyy koteja moneen mieltymykseen.

Liikkuminen Helsingissä onnistuu omien kulkuvälineiden lisäksi helposti myös julkisilla kulkuneuvoilla. Kaupungissa on Suomen monipuolisin valikoima julkisia, sillä siellä perille pääsee bussilla, raitiovaunulla, metrolla ja junalla. Esimerkiksi Suomenlinnaan pääsee myös lautalla. Helsingin päärautatieasema on Suomen vilkkain ja sieltä on kattavat yhteydet ympäri maata.

Helsinki on koko Suomen suurin vuokranantaja. Joka kuudes helsinkiläinen asuu Helsingin kaupungin tarjoamassa vuokra-asunnossa, eli yhteensä noin 90 000 henkilöä. Asunnot ovat haluttuja, sillä ne ovat kohtuuhintaisia ja niitä löytyy ympäri Helsinkiä sen eri osista. Vuokra-asunnoiden omistuksesta ja ylläpidosta huolehtii kaupungin omistamat kiinteistöyhtiöt. Näistä suurin on Helsingin kaupungin asunnot Oy ja muita suuria yhtiöitä ovat esimerkiksi Auroranlinna, Helsingin Asuntohankinta ja Helsingin Korkotukiasunnot.

Koulutus

Helsingin kaupunki tarjoaa asukkailleen monenlaisia koulutusmahdollisuuksia. Varhaiskasvatuksesta ja esiopetuksesta Helsingissä vastaavat sekä kunnalliset että yksityiset päiväkodit. Kumpiakin löytyy kaupungin alueelta lukuisia, ja niistä löytyy varmasti sopiva päivähoitopaikka jokaiselle lapselle.

Peruskouluja on Helsingissä monia ja niiden määrä vaihtelee oppilasmäärän mukaan. Niitä on tällä hetkellä noin sata. Helsingin peruskouluissa halutaan keskittyä tulevaisuuteen ja kehittää opiskelumenetelmiä koko ajan parempaan suuntaan. Kouluissa hyödynnetään paljon uusia teknologian muotoja ja opetuksesta tahdotaan tehdä joustavaa, avointa ja kaikkien etua ajavaa.

Peruskoulun jälkeen kaupungissa on mahdollista jatkaa opintojaan joko ammattikoulussa tai lukiossa. Lukiovalikoima Helsingissä on melko suuri. Lukioita kaupungilla on yhteensä 14 sekä yksi aikuislukio. Ruotsinkielisiä lukioita löytyy kolme: Brändö gymnasium, Gymnasiet Larken ja Tölö gymnasium. Kaupungissa on myös useita yksityisiä lukioita, joissa voi opiskella. Kouluissa on erilaisia painotuksia, mutta niissä kaikissa on mahdollista suorittaa ylioppilastutkinto. Ammatillista opetusta taas Helsingissä tarjoaa Stadin ammattikoulu, joka tarjoaa puitteet yli 30 eri tutkinnon suorittamiseen.

Helsingissä toimii neljä yliopistoa, joissa voi opiskella tiede- tai taidealoja. Ne ovat nimeltään Aalto-yliopisto, Helsingin yliopisto, Taideyliopisto ja Svenska handelshögskolan. Ne ovat suosittuja opiskelupaikkoja ja Helsingin yliopistoissa opiskeleekin yli 28% koko Suomen yliopisto-opiskelijoista. Kaupungissa toimii kuusi ammattikorkeakoulua: Diak, Humak, Laurea, Metropolia, Haaga-Helia sekä ruotsinkielinen Arcada. Näissä oppilaitoksissa on mahdollista opiskella itselleen ammatti ja niiden kautta ovet aukenevat moniin työmahdollisuuksiin.

Myös työväenopistoissa on mahdollista kehittää itseään ja omia taitojaan. Iltapainotteisilla kursseilla voit opiskella muun muassa kieliä, kuvataidetta, musiikkia, yhteiskunnallisia aiheita ja erilaisia liikuntamuotoja, kuten tanssia. Helsingistä löytyy myös ruotsinkielinen kansalaisopisto, joka Suomen suurin.

Työskentely

Suomen liiketoiminnallisena keskuksena Helsingin yrityskirjo on valtava. Kaupunki tahtoo tarjota uusille yrityksille hyvän ja kilpailukykyisen toimintaympäristön, sillä monimuotoisuus on Helsingin yritystarjonnan vahvuus. Kaupungissa toimii kahdeksasosa koko Suomen yrityksistä.

Kokonaisuudessaan Helsingin elinkeinorakenne on hyvin palveluvaltainen. Kaupan ja markkinapalveluiden osuus on suuri ja muuhun Suomeen verrattuna se on Helsingissä huomattavasti suuremmassa roolissa. Liiketalouden palveluiden tarjoamia työpaikkoja on kaupungissa runsaasti ja sitä vastoin teollisuuden osuus on työpaikka tarjonnassa pienempi. Helsingin kaupunki on Suomen suurin työnantaja. Kaupungin tarjoamissa työpaikoissa työskentelee miltei 39 000 henkilöä.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Kulttuurin ystäville Helsinki on juuri oikea paikka. Kaupunki on Suomen suurin kulttuurin kehto ja viihdykettä löytyy varmasti joka ikiseen makuun. Suuri osa Suomen keskeisistä kulttuurilaitoksista löytyy Helsingistä, kuten valtion taidemuseo Ateneum, joka tarjoaa katsauksen suurien taiteilijoiden kokoelmiin vaihtuvin sekä pysyvin näyttelyin. Myös nykytaiteen museo Kiasma on vetovoimainen paikka ja siellä voi ihastella kansainvälisten nykytaiteilijoiden teoksia. Kaupungin omistamia museoita ovat Helsingin kaupunginmuseo, joka keskittyy Helsingin historiaan sekä Helsingin taidemuseo, joka esittelee pääasiassa nykytaidetta ja modernia taidetta. Myös Helsingin kulttuurikeskus ja Virka Galleria avaavat oven kuvataiteen lumoavaan maailmaan.

Teatterista pitäville löytyy myös paljon tutustumisen arvoisia kohteita. Kansallisteatteri, Helsingin kaupunginteatteri ja ruotsinkielinen teatteri Svenska Teatern. Helsingin kaupunginteatteri on esitysskaalaltaan suurin ja siellä tehdään vuodessa jopa 30 eri tuotantoa, joten tarjonnan ei pitäisi ainakaan käydä tylsäksi. Myös Kansallisooppera tarjoaa upeita kulttuurikokemuksia. Helsingissä on myös useita pienempiä teattereita, joiden joukosta löytyy myös harrastajateattereita, joihin voi halutessaan hakea itsekin mukaan!

Helsingissä on myös poikkeuksellisen suuri kattaus muita lavataiteen muotoja. Tanssiesityksiä on mahdollista katsella esimerkiksi Kansallisbaletissa, joka tuo upeita kansainvälisiä esityksiä ihailtaviksi. Helsingin kaupunginteatterin tanssiryhmä Helsinki Dance Company on Suomen suurin nykytanssiryhmä. Kulttuurikeskuksen Stoa-talo tunnetaan erityisesti tanssitaiteeseen keskittyvänä kulttuuripaikkana.

Musiikkiesityksiä ja erilaisia musiikkitapahtumia järjestetään Helsingissä jatkuvasti. Suurimpia esiintymispaikkoja ovat Olympiastadion, Hartwall-areena ja Helsingin jäähalli. Helsingin kaksi ammattimaista sinfoniaorkesteria, Helsingin kaupunginorkesteri ja Radion sinfoniaorkesteri viihdyttävät ihmisiä Musiikkitalossa järjestetyissä konserteissa. Pienempiä keikkapaikkoja Helsingistä löytyy vaikka kuinka, mutta tunnetuin näistä on Tavastia-klubi. Kesällä järjestetään myös erilaisia festivaaleja ja tempauksia, joissa pääsee nauttimaan musiikista ulkoilmassa. Suosituimmat Helsingin musiikkifestivaaleista ovat Flow- ja Weekend-festivaalit.

Muita kulttuuripalveluita tarjoavat esimerkiksi kirjastot, joita on Helsingissä useita. Niissäkin järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia. Kaupungissa on myös useita elokuvateattereita, joissa pääsee nauttimaan niin kuumimmista uutuuselokuvista kuin myös vanhoista klassikoista ja kansainvälisistä taide-elokuvista. Elokuvataiteen tärkein tapahtuma Helsingissä on syksyllä järjestettävä Rakkautta ja Anarkiaa.

Muita tärkeitä kulttuuritapahtumia Helsingin vuosittaisessa tapahtumakalenterissa ovat muun muassa Taiteiden Yö, jolloin koko kaupunki täyttyy erilaisista taide-esityksistä ja -teoksista. Toukokuussa järjestetään Maailma Kylässä -tapahtuma, joka on ilmainen tapahtuma, jossa voi tutustua maailman eri kulttuureihin. Metallimusiikin Pohjoismaiden suurin tapahtuma Tuska rantautuu Helsinkiin vuosittain heinäkuussa.

Suuren kulttuuritarjonnan ohella Helsingistä löytyy hyvät puitteet myös muille hauskoille harrastuksille. Sisäliikuntapaikkoja on paljon ja niistä pyritään pitämään hyvää huolta, jotta jokaisen asukkaan on mahdollista pitää itsestään huolta. Helsingissä on noin 70 erilaista liikuntasalia ja -hallia mukaan lukien jäähallit, uimahallit sekä halli ratsastamista varten. Kaupungista löytyy myös lukuisia kuntosaleja, joista voi valita itselleen mieleisen. Liikkumista tukemaan on ryhmiä, yhdistyksiä ja seuroja, joihin voi hakeutua jäseneksi.

Myös ulkona liikkujat on otettu huomioon Helsingin ympäristössä. Monenlaiset liikuntapuistot, -radat ja -kentät ovat oivia paikkoja ulkoliikuntaan. Myös maauimalat, uimarannat, ladut ja luistelukentät kutsuvat asukkaita ulkoilemaan kotikaupunkinsa maisemissa. Keskustassakin esimerkiksi pyörällä liikkuvat on otettu huomioon pyöräteiden rakentamisella, jotta liikkuminen kävisi helposti ja terveellisesti myös ydinkeskustassa. Vaikka kaupunki on suuri ja vilkas, on siellä mahdollista rauhoittua ja virkistyä ulkona liikkuessaan.

Helsingissä toimivia kiinteistönvälitysalan ja asuntoja myyviä yrityksiä

24 housing
Ahlbäck LKV
Aktia
Ambience LKV
Aninkainen
Anna Toppinen Oy LKV
Apex-Palvelut Oy LKV
Area m2 Oy LKV / Asumaan.fi
Arvoasunnot
Arvotalo Kiinteistönvälitys LKV [A]
Asoasunnot Uusimaa Oy
Asuntoasiantuntijat Oy LKV
Asuntokauppa Oy LKV Omakoti
Asuntokumppanit Oy LKV
Asuntosäätiö Asokodit
asuntoverkko
Asux LKV Oy
Aula LKV
Auratum Asunnot Helsinki Oy
Aurentum LKV
Aurinkolahden Asunnot LKV
Avain asumisoikeus
Bo LKV
Bonava
bulevardin kotimeklarit
Capital House LKV Oy
Casarmi | Aapos Oy
City House LKV Oy
Crape.
CRISTAL Asunnot Oy LKV
Danita West Kiinteistönvälitys LKV
Espoon Kiinteistönvälitys Merja Natunen
Estacon kiinteistövälitystoimisto
Findeko LKV Oy
Habicum
Habita
Hartela
Helsingin A&O Lkv
Helsingin Kaupungin asuntotuotantotoimisto ATT
Helsingin Koti LKV Oy
HSKV – Helsingin Seudun Kiinteistönvälitys
Huom!
Huoneisto Center Oy LKV
HuoneistoForum Oy LKV [A]
Huoneistohaku Oy LKV FX
Huoneistokeskus
Huoneistoketju
Huoneistomaa Oy LKV
Huoneistomyynti
Huoneistopiste
Huoneistoturva Oy
Huose4U Oy LKV
iHomes LKV
JM SUOMI OY
JYA HOUSING LKV
kahdeksas päivä
Kaisa Liski LKV
Kartanomaa Kiinteistönvälitys
Kasslin LKV
KiinteistöAsema Oy
Kiinteistömaailma
Kiinteistönvälitys Arvo LKV
Kiinteistönvälitys Johacon Oy LKV
Kiinteistönvälitys NR1
Kiinteistötoimisto Ilkka Vuoksenturja Oy
Kiinteistötoimisto Matti Korhonen Oy LKV
Kluuvin Kiinteistöt Oy Ab
Kodista
Koivuhovi LKV Oy
Kotijoukkue
kotikatu LKV Oy
kotivarma
Kultaiset Neliöt Oy LKV
Kuudi
Lea Jakama Oy
Lehto
Lemminkäinen
LKV Asuntotuomarit
LKV Kauko Koskinen Oy
LKV Tuija Hurme
Lovèn LKV
Lujatalo Oy
Luxusm2
Maison Luumi
Meidän Koti Oy LKV
Muurikiinteistöt Oy
Myyntiturva
Norden-Kiinteistöt Oy LKV
Nordic Housing
Oho.
Oma koti Suomesta – Lakiasiantoimisto M.Tamminen Oy LKV
Open Market – Suomen Asunnonvaihtokeskus Oy
Opkk
Peab
Pekka Lahtinen LKV
Pomell LKV | Excellence m2 Oy LKV
Premion Oy LKV
Prima Kiinteistöt Oy LKV
Prime House
Raija Järvi Oy LKV
Rakennus- ja insinööritoimisto Tricon Oy
Rakennus Omera Oy
Rakennusliike Lapti Oy
Rakennustoimisto V.O. Mattila Oy
Remax
Remax Asunnonavain
Remax Asuntoneliöt
Remax Avaintilat
Remax Casa Alto
Remax Classic
Remax Elegance
Remax Exellence
Remax Eximas
Remax Extra Kodit
Remax Helmi
Remax Hyvät Kodit
Remax Idea m2
Remax Koteja
Remax Kotikorttelit
Remax Parhaat Kodit
Remax Partners
Remax Royal
Remax Sky
Remax Tila
Remax Visio
Rondevilla LKV
Salin LKV Oy
Saraco D&M Oy
Sari Harilainen Oy LKV
Senaatin Notariaatti Oy LKV
Settle Oy
SIKLA
Skanska
SKV
SKVL [A]
Snellman Sotheby’s International Realty
Sp-Koti
SRV
Suomen AsuntoSatama Oy LKV
TA.fi
Takio LKV
Uudenmaan kiinteistönvälitys LKV
Varte Oy
West House Oy
Westatus AFM LKV
Wiseroom Oy
VIVA LKV
Yit
Ykköshuoneistot Oy LKV