Miljoonas ARA-asunto valmistui

Helsingin Jätkäsaareen valmistui viime syksynä jo peräti miljoonas ARA-asunto. Helsingin seudun opiskelija-asuntosäätiön eli Hoasin kiinteistö osoitteessa Välimerenkatu 5 tarjoaa 206 kotia reilulle 400 asukkaalle. Ensimmäiset asukkaat pääsivät muuttamaan asuntoihin jo syksyn 2012 aikana.

ARA-asuntoHoas Jätkäsaari valmistui monen eri osapuolen yhteistyönä. Kiinteistö sijaitsee tontilla, joka on vuokrattu Helsingin kaupungilta. Pääurakoitsijana hankkeessa toimi NCC Rakennus Oy ja arkkitehtisuunnittelusta vastasi Arkkitehtitoimisto Helamaa ja Pulkkinen Oy. Rakennusprojektin kokonaishankinta-arvo on n. 29 miljoonaa euroa ja sen rahoittajia ovat Kuntarahoitus Oyj ja Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA.

Asukkaat mukana suunnittelussa

Myös tulevat asukkaat pääsivät osallistumaan kiinteistön tilojen suunnitteluun viimeistelyvaiheessa. Kiinteistössä on runsaasti yhteisiä tiloja, terasseja ja pyykkitupia. Asukkaat olivat suunnittelemassa yhdessä Hoasin ja Demos Helsinki -ajatushautomon kanssa, että kuinka yhteisiä tiloja käytetään asukkaiden toivomalla tavalla ja vähentäen samalla asumisen energiankulutusta. Yhteistilat oli jätetty rakennusvaiheessa pelkistetyiksi, joten asukkaat pääsivät suunnittelemaan tiloista mieleisensä.

“Asukkailla oli käytössä viimeistelyyn 7000 euron budjetti. Osa tiloista on jo valmiina ja osa on jo valmistumassa. Valmiina ovat mm. Jätkäbaari -oleskelutila, elokuvien katseluun tarkoitettu Cinemasaari ja tiloista löytyy muun muassa biljardipöytä”, kertoo Hoasin asiakkuuspäällikkö Liina Länsiluoto.

Kohteessa tavoitellaan entistä viisaampaa ja yhteisöllisempää asumista. “Yhteisöllisyys tuli näkyviin jo syksyllä, kun talon asukkaat perustivat yhteisen Facebook-ryhmän, jossa keskustelu oli vilkasta. Tämä oli pilottihanke ja hauska kokeilu monella tapaa” jatkaa Länsiluoto ovikoodi.fi-palvelulle kysyttäessä vastaavien projektien tulevaisuudesta.

Tiesitkö?

ARA-asunto

ARA-asunnot on rakennettu joko kokonaan tai osittain valtion rahoituksella. ARA-asuntoihin vuokralaiset valitaan ARA:n eli Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskuksen valintaperusteiden mukaan. Valintaperusteita ovat hakijan asunnon tarve, varallisuus ja tulot. Lue lisää ARA-asunnoista. täältä.