Asuntojen hinnat Helsinki

Hintatilastot koostetaan Ovikoodin sekä Tilastokeskuksen rekistereistä. Yhteensä käytössämme on kymmenien tuhansien asuntojen myyntitiedot vuosittain.

Jos olet suunnittelemassa asuntosi myyntiä kannattaa sinun tutustua myös Ovikoodin 100% ilmaiseen asunnon hinta-arvio palveluun. Lue lisää tästä.

Helsinki keskineliöhinta

4 093€/m2

Oletko myymässä asuntoasi?

Tutustu Ovikoodin 100% ilmaiseen asuntosi hinta-arvioon.

Klikkaa lisätietoja

Hintojen kehitys

Hintatrendit kertovat sinulle miten hinnat ovat kehittyneet

Asuntojen hinnat Helsinki

Asuntojen hinnat Suomi

Lähteet: Suomen virallinen tilasto (SVT) verkkojulkaisu: Osakeasuntojen hinnat [ISSN=2323-878X].

Mikä vaikuttaa asuntosi hintaan?

Asunnon hinta muodostuu monen osatekijän summana ja jokainen koti on yksilöllinen.

 • Tarkka sijainti
 • Pohjaratkaisu
 • Taloyhtiön yleinen tila ja talous
 • Asunnon ominaisuudet
 • Vastaavat myynnissä olevat ja myydyt asunnot
 • Kerros ja näköala
 • Asunnon kunto
 • Taloyhtiön remontin tarpeet

Helsinki

Tietoa kaupungista ja sen asukkaista

Väkiluku643 272
Asuntojen keskikoko67,9m2
Keskineliöhinta4 093€/m2
Asuntojen lukumäärä353 302 kpl
  
Myytäviä asuntoja Ovikoodissa0 kpl
Kauppoja vuonna 201610 956 kpl

Tilastojen perusteella neliöhinta on noin 4 093€/m2. Asunnon hintaan vaikuttaa kuitenkin lukuisat seikat.

Tilaamalla ilmaisen asunnon hinta-arvion saat tarkan arvion asuntosi hinnasta. Lue lisää tästä.

Lähteet: Suomen virallinen tilasto (SVT) verkkojulkaisut: Osakeasuntojen hinnat [ISSN=2323-878X], Väestörakenne [ISSN=1797-5379], Rakennukset ja kesämökit [ISSN=1798-677X].

Palvelut

Tietoa kaupungin palveluista

Selvitä asuntosi hinta Ovikoodin ilmaisella hinta-arviolla

Arviokäyntimme avulla saat tarkan kuvan asuntosi hinnasta.

Palvelu on tehty asunnon myyntiä suunnitteleville. Arviokäynti ei sido sinua mitenkään eikä aiheuta sinulle mitään kuluja. Käynti kestää noin tunnin jonka aikana saat tiedon mm:

 • Tietoa alueesi asuntojen hintakehityksestä
 • Mikä on asuntosi realistinen hinta verrattuna muihin vastaaviin alueen asuntoihin
 • Mikä on markkinatilanne alueellasi tällä hetkellä
 • Miten myyntiprosessia kannattaisi alkaa edistämään

Arviokäynnin tekee aina kokenut kiinteistövälitysalan ammattilainen, joka tuntee alueesi erityisen hyvin. Voit valita välittäjäsi vapaasti arviokäynnin jälkeen.

Lue lisää arviokäynnistä tästä

Arviokäynti ei sido sinua millään tavalla ja on aina 100% ilmainen.

Reittihaku Helsinki

Syötä karttaan lähtöosoite niin kartta kertoo sinulle etäisyyden ja parhaan reitin.

#Helsinki

Satunnaisia kuvia kaupungista ja sen tapahtumista.

Kuvat Flickr.com

Asuntojen hinnat Helsinki

Helsinki

Helsinki tunnetaan maailmanlaajuisesti Suomen pääkaupunkina, kulttuurin keskuksena sekä tärkeimpänä liike-elämän keskuksena. Asukkailleen Helsinki on kuitenkin myös paljon muuta. Suomenlahden rannalla sijaitseva on paitsi kaunis retkipaikka, myös monipuolinen asuinkaupunki yli 600 000:lle ihmiselle. Kaupungista on hyvät kulkuyhteydet kaikkialle Suomeen ja on julkisilta kulkuneuvoiltaan Suomen kattavin. Helsinki on myös oivallinen opiskelukaupunki, sillä siellä on neljä yliopistoa sekä kuusi ammattikorkeakoulua. Helsingin kaupungin naapurikunnat ovat Sipoo, Espoo sekä Vantaa.

Helsinki lukuina

 • Pinta-ala: 215,12 km²
 • Perustettu: vuonna 1550
 • Väkiluku: 635 591 asukasta
 • Väestötiheys: 2 967 asukasta / km²
 • Suomenkielisiä 80,8 % ruotsinkielisiä 5,8 %, muut kielet 13,5 %
 • Ikäjakauma: 0-14v. 13,9 %, 15-64v. 69,8 %, yli 64v. 16,4 %
 • Kunnallisvero: 18,5 %
 • Lentoasema: Helsinki-Vantaan lentoasema

Ympäristö ja asuminen

Historian eri tyylisuunnat ja moderni arkkitehtuuri sekoittuvat Helsingin katukuvassa. Vanhat talot seisovat rintarinnan uusien rakennusten vieressä, mikä tuo kaupungille ominaisen urbaanin vivahteen. Miljöö vaihtelee melko paljon eri alueiden kesken. Monipuolisesta ympäristöstä löytyykin koti minkälaiseen tahansa makuun, sillä valinnanvaraa on paljon.

Julkinen liikenne on järjestetty Helsingissä metrolla, busseilla, raitiovaunuilla sekä junilla. Valikoima on siispä Suomen monipuolisin. Keskustan ruuhkautumisen vuoksi paikalliset käyttävätkin paljon näitä julkisia kulkuneuvoja. Helsingissä on kävelyteiden ohelle rakennettu myös pyöräkaistoja, jotta liikkuminen terveellisesti ja ympäristöystävällisesti olisi mahdollisimman miellyttävää.

Joka kuudes helsinkiläinen asuu Helsingin kaupungin tarjoamassa vuokra-asunnossa. Yhteensä siis noin 90 000 henkilöä. Se tekee Helsingin kaupungista Suomen suurimman vuokranantajan. Asunnot ovat suosittuja etenkin kohtuullisen huokean hintansa vuoksia ja niitä löytyy suurimmasta osasta Helsingin eri alueita. Kaupungin omistamat kiinteistöyhtiöt pitävät huolta asuntojen omistuksesta ja niiden ylläpidosta. Suurimpia niistä ovat Helsingin kaupungin asunnot Oy, Auroranlinna, Helsingin Asuntohankinta ja Helsingin Korkotukiasunnot.

Koulutus Helsingissä

Koulutus on tärkeää niin lapsille kuin aikuisille. Se alkaa jo varhaiskasvatuksen ja esiopetuksen toimesta. Näitä Helsingissä tarjoavat sekä kunnalliset että yksityiset päiväkodit. Valikoimaa on runsaasti ja lukuisten päivähoitopaikkojen joukosta löytyy varmasti hoitopaikka kaikille.

Helsingin peruskoulujen määrä vaihtelee jonkin verran aina oppilasmäärien mukaan. Niitä on tällä hetkellä noin sata. Tavoitteena Helsingin kouluissa on suuntautua tulevaisuuteen, hyödyntää teknologiaa oppimisen tukena sekä kehittää menetelmiä jatkuvasti tehokkaampaan suuntaan. Kouluissa halutaan ottaa huomioon tauotta muovautuva maailma ja sovittaa opiskelun tavat ja sisällöt siihen.

Helsingissä on mahdollista jatkaa opintojaan joko lukiossa tai ammattikoulussa peruskoulun jälkeen. Lukioita löytyy kaupungin omistuksesta 14 eri lukiota, sekä yksi aikuislukio. Osassa lukioista on erityispainotus, jolloin opintoihinsa on mahdollista valita jokin tietty linja. Lukioista kolme ovat ruotsinkielisiä. Ne ovat Brändö gymnasium, Gymnasiet Larken ja Tölö gymnasium. Kaupungin lukioiden lisäksi Helsingistä löytyy useita yksityisiä lukioita, joissa voi suorittaa ylioppilastutkintonsa. Stadin ammattiopistossa voi suorittaa ammatillisia tutkintoja. Opiston valikoimassa on yli 30 eri tutkintoa, joista voi valita mieleisensä. Ammattikoulusta valmistutaan suoraan ammattiin.

Helsinki on arvostettu yliopistokaupunki. Yliopistoja on yhteensä neljä ja niissä on mahdollista opiskella tiede- tai taidealoja. Ne ovat nimeltään Aalto-yliopisto, Taideyliopisto, Helsingin yliopisto sekä Svenska handelshögskolan.  Helsingin yliopistojen suosiosta kertoo se, että 28% koko Suomen yliopisto-opiskelijoista opiskelevat niissä. Yliopistojen lisäksi Helsingissä toimii kuusi eri ammattikorkeakoulua: Diak, Humak, Laurea, Metropolia, Haaga-Helia sekä ruotsinkielinen Arcada. Nämäkin ovat varsin suosittuja opiskelupaikkoja.

Helsingissä on myös laaja kansalaisopistojen kurssien valikoima. Opistoissa voi opiskella vaikkapa kieliä, kuvataidetta tai tanssia. Kansalaisopistot ovat hyviä paikkoja kehittää vanhoja taitojaan tai opetella aivan uusia! Helsingissä sijaitsee myös ruotsinkielinen opisto.

Helsingin työelämä

Helsinki on Suomen liiketaloudellinen keskus. Kaupungissa on valtava määrä erilaisia yrityksiä, joista suurin osa on palvelualojen yrityksiä. Koska monipuolisuus on Helsingin talouden vahvuus, tahtoo kaupunki tarjota siellä toimiville yrityksille kilpailukykyisen ympäristön. Koko Suomen yrityksistä pelkästään Helsingissä toimii kahdeksasosa.

Palvelukeskeisessä elinkeinorakenteessa on teollisuuden osa jäänyt muuta Suomea pienemmäksi. Sen sijaan taas liike-elämän palvelujen sekä tukku- ja vähittäiskaupan työpaikkoja on Helsingissä muuta Suomea enemmän. Helsingin kaupungin tarjoamissa työpaikoissa työskentelee noin 39 000 henkilöä, mikä tekee Helsingin kaupungista Suomen suurimman työnantajan. Helsinkiin tullaan töihin myös kauempaa, minkä vuoksi kaupungin työpaikkaomavaraisuus onkin 130,8 prosenttia.

Kulttuuri ja vapaa-aika

Helsinki on varsinainen kulttuurikaupunki. Kaupungin kulttuurillinen tarjonta vetää vertoja muille maailman suurkaupungeille ja se on kiistatta Suomen merkittävin kulttuurin keskus. Valtion taidemuseo Ateneum tervehtii kaupunkiin junalla saapuvaa jo heti aseman vieressä. Ateneumin näyttelyt tuovat meille nähtäville suurien tunnettujen taiteilijoiden teoksia. Nykytaiteen museo Kiasma on Helsingissä suosittu vierailukohde. Se pitää sisällään modernin taiteen vaihtuvia näyttelyitä, sekä ulkomaalaisia että suomalaisia. Helsingin kaupunginmuseo tuo turisteille sekä asukkaille ilmi Helsingin tapahtumat ja arjen menneiden vuosisatojen ajalta. Helsingin taidemuseo, Virka galleria sekä Helsingin kulttuurikeskus ovat myös mainitsemisen arvoisia, kun puhutaan kaupungin taidetarjonnasta.

Kansallisteatteri, Helsingin kaupunginteatteri sekä Svenska teatern pitävät huolen siitä, että kaikkien teatterinnälkä tulee tyydytettyä. Helsingin kaupunginteatteri onkin Suomen monipuolisimman esitysvalikoiman ylläpitäjä ja siellä tehdään parhaimmillaan vuoden aikana yli 30 tuotantoa. Kansallisoopperassa pääsee nauttimaan oopperan monista muodoista sekä klassikkojen että nykyoopperan merkeissä. Kaupungista löytyy myös esimerkiksi harrastajateattereita, jotka nekin tarjoavat unohtumattomia teatterikokemuksia ja niihin on mahdollista hakea myös itse mukaan.

Myös tanssitaiteella on Helsingin kulttuuritarjonnassa ansaittu paikkansa. Kansallisbaletissa pääsee ihailemaan upeita näytäntöjä ja sekä kansainvälisiä että kotimaisia tuotantoja. Helsingin kaupunginteatterissa toimii tanssiryhmä Helsinki Dance Company, joka on Suomen suurin ja tunnetuin nykytanssiryhmä. Kaupungissa on myös paljon tanssikouluja ja -seuroja, joissa voi itsekin päästä sisälle tanssin pyörteisiin!

Helsingissä järjestetään vuosittain monia suuria musiikkitapahtumia. Sisäkonserteista suurimmat järjestetään Hartwall-areenalla, Olympiastadionilla sekä Helsingin jäähallissa. Kaupungissa on kaksi ammattimaista sinfoniaorkesteria: Helsingin kaupunginorkesteri sekä Radion sinfoniaorkesteri. Ne esiintyvät Musiikkitalon konserttisaleissa. Helsingissä sijaitsee myös legendaariseksi noussut rock-keikkojen tyyssija Tavastia-klubi, jolla pääsee kuulemaan monenlaista pop- ja rock-musiikkia. Kesän festivaaleista Helsingissä järjestetään muun muassa raskaan musiikin Tuska-festivaali, joka on Pohjoismaiden suurin metallimusiikin tapahtuma. Suurimmat kaupungissa järjestettävät vuosittaiset festarit ovat Flow- ja Weekend-festivaalit.

Tärkeitä kulttuuripalveluiden tarjoajia ovat myös Helsingin monet kirjastot. Lainausmahdollisuuksien lisäksi niissä silloin tällöin järjestetään näyttelyitä ja tapahtumia. Helsingin kaupunginkirjaston pääkirjasto sijaitsee Pasilassa. Myöskään elokuvia ei sovi unohtaa. Kaupungissa elokuvia pääsee monissa elokuvateattereissa, joista suurimmat ovat Bio Rex ja Tennispalatsin elokuvateatteri. Syksyisin Helsingissä järjestetään myös suosittu elokuvataiteen festivaali Rakkautta ja Anarkiaa, jolloin lukuisissa paikoissa esitetään elokuva-alan upeita teoksia.

Vuosittaisia kulttuuritapahtumia on Helsingissä monia. Taiteiden yö järjestetään osana Helsingin Juhlaviikkoja ja se on kyseisen tapahtumarupeaman suosituin osa. Silloin Helsinki täyttyy erilaisista taideteoksista ja -tempauksista. Toukokuussa Maailma kylässä -tapahtuma tuo maailman eri kulttuurit ilmaistapahtuman muodossa kaupunkiin. Kesäkuussa vietetään Helsinki-päivää, jolloin monenlaiset viihdykkeet ilahduttavat asukkaita ja vierailijoita.

Harrastusmahdollisuudet kulttuurin lisäksi ovat otettu hyvin huomioon Helsingissä. Liikuntapaikkoihin on tahdottu panostaa, sillä kaupungille on tärkeää sen asukkaiden hyvinvointi ja terveys. Sisäliikuntapaikkoja löytyy ympäri Helsinkiä ja niitä on yhteensä noin 70, joissa voi harjoittaa omia lajejaan. Esimerkiksi uimahalleja, jäähalleja ja erilaisia sisäliikuntasaleja sekä -halleja löytyy kaupungin alueelta. Lihasmassaa pääsee kasvattamaan lukuisilla kuntosaleilla, joista voi valita mieleisensä sopivan sisällön ja sijainnin mukaan. Monien liikuntaharrastusten pohjalta on perustettu myös seuroja ja yhdistyksiä, joihin asukkaat voivat ottaa osaa.

Urheilu on mukavaa myös ulkosalla ja Helsingissä on otettu huomioon myös asukkaiden virkistymistarpeet, vaikka se onkin ilmeeltään vilkas suurkaupunki. Kaupungista löytyy monia ulkoliikuntapaikkoja, kuten kuntoratoja, maauimaloita, latuja ja liikuntapuistoja sekä -kenttiä. Helsingissä on myös monia viihtyisiä puisto- ja viheralueita, joilla on mukava viettää aikaa vaikkapa ystävien kesken piknikillä. Helsingissä harrastus- ja ajanvietemahdollisuuksia on melkein yhtä paljon kuin asukkaitakin!